جابجایی دنباله های دنباله دار نئووایز — تصویر نجومی

ساخت وبلاگ

اگر به دنباله یونی «دنباله‌‌دار نئووایز» (Comet NEOWISE) در این تصویر دقت کنید، متوجه خواهید شد که جهت این دنباله طی چند روز تغییر کرده است. همانند تمام دنباله‌‌دارها، این دنباله یونی آبی همیشه دور از خورشید قرار می‌‌گیرد. در واقع، هنگامی که این دنباله‌‌دار خورشید را دور می‌‌زد، دنباله یونی آن در جهت‌‌های کمی متفاوت قرار می‌‌گرفت. دلیل این اتفاق این بود که بین شب‌‌های ۱۷ و ۲۵ جولای ۲۰۲۰ (۲۷ تیر و ۴ مرداد ۹۹) هنگامی که این تصاویر گرفته شده بودند، زمین به طور قابل توجهی در مدارش حول خورشید حرکت می‌‌کرد. در نتیجه حرکت زمین باعث شد تا خورشید در آسمان به ظاهر تغییر مکان دهد. بنابراین، اگرچه نمی‌‌توانید در این تصویر خورشید را به طور مستقیم مشاهده کنید، اما جهت‌‌های دنباله‌‌های یونی به خوبی این جابجایی ظاهری خورشیدی را نشان می‌‌دهند.

جابجایی دنباله های دنباله دار نئووایز

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

در واقع، این حرکت ظاهری خورشید در صفحه‌‌ای مشترک به نام «دایره‌‌البروج» (Ecliptic) رخ می‌دهد که در آن تمام سیاره‌‌ها حرکت می‌‌کنند. تصویری که مشاهده می‌‌کنید، حاصل ترکیب ۵ تصویر است که برای درست نمایش دادن محل قرارگیری دنباله‌‌دار و موقعیت خورشید در هر تصویر به دقت در کنار هم قرار گرفته‌‌اند. علاوه بر دنباله‌‌دار نئووایز، در پیش‌‌زمینه این تصویر کوه  Turó de l’Home واقع در شمال بارسلونا نیز به چشم می‌‌خورد. اگرچه در حال حاضر و همچون ماه گذشته، این دنباله‌‌دار با چشم غیرمسلح دیده نمی‌‌شود، اما هنوز می‌‌توان آن را به کمک یک تلسکوپ کوچک هنگام بازگشت به سمت منظومه شمسی بیرونی مشاهده کرد.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

سیده فضیله حمیدی (+)

«سیده فضیله حمیدی» فارغ‌‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک است. از جمله مباحث مورد علاقه او نجوم و کیهان‌‌شناسی است و در این زمینه به تولید محتوا می‌‌پردازد.

نوشته جابجایی دنباله های دنباله دار نئووایز — تصویر نجومی اولین بار در مجله فرادرس. پدیدار شد.

مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 320 تاريخ : چهارشنبه 22 مرداد 1399 ساعت: 23:23

خبرنامه