نحوه مطالعه کنکور در ماه رمضان چطوریه؟ + تغذیه و برنامه ریزی کنکوری در ماه رمضان

ساخت وبلاگ
روش <a href='/last-search/?q=مطالعه'>مطالعه</a> برای <a href='/last-search/?q=کنکور'>کنکور</a> در <a href='/'/last-search/?q=ماه'>ماه</a>'>ماه</a> <a href='/'/last-search/?q=رمضان'>رمضان</a>'>رمضان</a>
روش درس خواندن برای کنکور و امتحانات در ماه رمضان

پی سی کنکور : چگونه در ماه رمضان مطالعه کنیم؟، نحوه مطالعه کنکور و امتحانات در ماه رمضان چگونه است؟، روش درس خواندن و برنامه ریزی کنکور در ماه رمضان چجوریه؟ ،این ها نمونه ای از سوالاتی هستند که هر سال با نزدیک شدن به ماه رمضان و قرار گرفتن در این ماه مبارک برای دانش آموزان کنکوری و دانشجویان پیش می آید.

روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر تمرین بندگی و تقوا که مهمترین هدف این ماه است دارای مزایای بیشمار دیگری نیز هست. یکی از مهمترین آنها تقویت اراده و هوش هیجانی و همچنین تقویت حافظه است.

نحوه تغذیه کنکوری ها در ماه رمضان

داوطلبان، افطاری را سبک اما همراه با مواد مغذی مصرف کنند تا دچار رخوت نشده و بتوانند مطالعه خود را از نظر کیفی و کمی در سطح بالایی نگه دارند: «داوطلبان برای افطاری حتما از مواد قندی استفاده کنند. شیرِ گرم، شیر و عسل، چای و عسل و چای و خرما، گزینه های مناسبی برای افطاری هستند. مغزها مانند گردو هم باید در سفره افطارشان حضور داشته باشد.»

متخصص و مشاور تغذیه البته شام را هم از وعده غذایی داوطلبان حذف نکرد و توصیه کرد این وعده غذایی نیز با فاصله‌ای یک ساعته از افطار، صرف شود: «بهتر است داوطلبان یک ساعت بعد از افطار، شامی سبک میل کنند. در این مدت هم حتما آب به مقدار کافی بنوشند و میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود قرار دهند. نیم ساعت بعد از شام هم می توانند شروع به مطالعه کنند چون بعد از صرف غذا، حجم زیادی از خون به سمت معده می رود تا به سوخت و ساز بدن کمک کند و طبیعتا مغز، تمرکز لازم برای مطالعه را نخواهد داشت.

مطالب پیشنهادی

– اُفت مطالعاتی طبیعی است

گرچه می‏توان به گونه‏ ای برنامه‏ ریزی کرد که میزان و کیفیّت ساعات مطالعاتی کاهش پیدا نکند؛ امّا واقعیّت این است که اغلب داوطلبان به دلیل مواجهه با برنامه‏ های غیر‌متغیّری، با کاهش ساعات مطالعاتی و بعضاً با کاهش کیفیت مطالعاتی روبه‌رو هستند. باید بدانید ضمن آن که این وضعیّت تقریباً همگانی و فراگیر است، قابل جبران و اصلاح نیز هست.

– هوشمندانه شرایط را مدیریت کنید

نوبت‏ های غذایی ماه رمضان و فاصله‏ ی نسبتاً طولانی سحر تا افطار گروهی از داوطلبان روزه‏ گیر را در ساعات بعدازظهر با مشکل افت قند خون و بعضاً بی‌حالی مواجه می‏سازد. گرمای هوا نیز گاه این شرایط را تشدید می‏کنند. در این شرایط برخی گمان می‏کنند که ابر و باد و مه و خورشید و فلک دست به دست هم داده‏ اند تا ما نتوانیم کار درسی و مطالعاتی خود را به انجام برسانیم و خوب طبیعی است که ادامه‏ ی این شرایط یعنی فاصله گرفتن از سایرین. پس چاره چیست؟ یا باید قید درس و کنکور را بزنیم و یا قید روزه و ماه رمضان را.

به این گروه از داوطلبان باید گفت: اگر شرایط جدیدی پیش آمده است، درایت و هوشمندی حکم می‏کند که ما بهترین موقعیت‏ ها را در شرایط جدید برای خویش بیابیم و براساس این موقعیت‏ ها، وظایف‌مان را پیش ببریم. رفتار هوشمندانه اقتضا می‏کند که ساعات مطالعاتی خود را اندکی تغییر دهید و آن‏گاه ببینید که نه تنها ساعات مطالعاتی شما کاهش پیدا نخواهد کرد، بلکه در کنار ثبات میزان مطالعه می‏توان از کیفیت خوبی نیز بهره‏ مند شد. پیشنهاد ما این است که بعد از افطار و پس از استراحتی کوتاه، کار درسی را آغاز کنید و با استفاده از یک برنامه‏ ریزی منظم و حساب‏ شده، آن را تا نزدیکی‏های ساعت ۱۱ روز بعد ادامه دهید و پس از آن بخوابید.

– نگران کاهش ساعت مطالعه نباش !

بزرگ‏ترین اشتباه را کسانی مرتکب می‏شوند که با نگرانی از کاهش ساعات و یا کیفیت مطالعه، فعالیت درسی خود را متوقف می‏کنند. این گروه باید بدانند که قطع فعالیت، علاوه بر مختل کردن روند آماده‌سازی آن‏ها، شروع مجدد فعالیت درسی را با کندی روبه ‏رو می‏ سازد.

مطالعه کنکور و امتحانات در ماه رمضان

از هوش معنوی استفاده کن !

داوطلبان با بهره‌گیری از برکات ماه مبارک رمضان می‌توانند حتی در شرایط روحی بهتری نسبت به روزهای دیگر سال قرار بگیرند.«داوطلبان کنکور می‌توانند «هوش معنوی» خود را به کار بیندازند. وقتی انسان احساس کند معنویتی حمایتش می‌کند، راندمان او بالاتر می رود. دانش‌آموزان مطمئن باشند زمانی که درس می خوانند همراه با برکت و راندمان بالاتری است؛ چرا که خداوند نیز کمک‌شان می کند.»

– نکات طلایی برای نحوه مطالعه در ماه رمضان :

1 – تا جایی که ممکن است از سحر تا ظهر به مطالعه بپردازید و بعد از ظهر را استراحت کنید.

2 – اگر نمی توانید مورد 1 را رعایت کنید استفاده از شب تا صبح برای مطالعه هم پیشنهاد خوبی است که البته به نظر من پیشنهاد 1 خیلی بهتر است.

3 – رژیم غذایی مناسب در این ماه را رعایت کنید.

4 – سعی کنید در طول روز زیاد از خانه بیرون نروید تا به دلیل گرمای زیاد انرژی شما تحلیل نرود.

5 – ساعات پس از افطار زمان مناسبی برای مطالعه محسوب می‌گردد؛ پیشنهادی که برای مطالعه وجود دارد آن است که در ساعات اولیه پس از افطار و به منظور رسیدن به یک تمرکز مطلوب مطالعه را به صورت روزنامه‌ای و سطحی به مدت حدود یکساعت دنبال کرده وسپس مطالعات سنگین خود را آغاز نمایید.

6 – حدود دو ساعت پیش از افطار، برای مطالعه عمیق و فراگیری مطلب، زمان مناسبی نیست و اما در صورت تمایل، می‌شود به همان مطالعه روزنامه‌ای مطالب و مرور سحطی موارد پیشتر فراگرفته شده پرداخت.(پیشنهاد می شود بعد از افطار و استراحت کافی ابتدا از دروس حفظی همچون دینی یا ادبیات و زبان انگلیسی و عربی شروع کنید)

7 – ایام ماه مبارک رمضان را می‌شود از ساعات شب‌ و بامداد برای مطالعه بهره‌مند شد، یا شب ها تا حدود 2 تا 3 شب به مطالعه بپردازید و بعد ساعات نیمروزی را استراحت کنید یا تا حدود ساعت 11:30 شب مطالعه داشته باشید و حدود 2 تا 3 ساعت پس از سحر را نیز برای مطالعه اختصاص دهید.

8 – به فکر رقابت باشید و تصور کنید در لحظه‌ای که شما به دلایل مختلف از مطالعه دست کشیدید دانش‌آموزان بسیاری هستند که با وجود شرایط مشابه با شما سختی‌ها را تحمل

کرده و با جدیت مطالعه می‌کنند. روحیه‌ی رقابت سطح انرژی را در شما بالا می‌برد.

9 – آیات قرآن کریم حافظه‌ی شما را تقویت می‌کند؛ بنابراین بهتر است در روز چند آیه از قرآن بخوانید و به خداوند توکل کنید.

10 – هنگامی که گرسنه هستید و حوصله‌ی مطالعه ندارید مقداری استراحت کنید و سپس به سراغ تست یا خلاصه‌های‌تان بروید و نگاهی اجمالی به آن‌ها بیندازید.

11 – برنامه‌ریزی را فراموش نکنید. قبل از شروع مطالعه برای خودتان مشخص کنید که قرار است در روزی که پیش رو دارید کدام مباحث را مطالعه کنید. اگر هنگام صبح موفق به اتمام آن‌ها نشدید خود را ملزم کنید که پس از افطار از دیدن برخی سریال‌های تلویزیونی خودداری کرده و به جایش برنامه‌ی خود را تمام کنید.

اما اصولا مکانیسم بدن در ایام ماه رمضان ایجاب می‌کند تا حدی احساس کسالت و خستگی به صورت همیشگی برای انسان وجود داشته باشد؛ اما به همان میزان بدن انسان تحمل استراحت و خواب کمتر را نیز خواهد داشت، البته ساعات قبل از افطار تمایل به استراحت بیشتر وجود دارد و در ساعات پس از افطار نیز در دو مقطع حدود یک ساعت پس از افطار و نیز در حدود ساعت 11 شب تمایل به خواب در بین افراد وجود دارد.

– برنامه ریزی پیشنهاد برای درس خواندن و مطالعه در ماه رمضان 

– مدل 1 : برنامه مطالعاتی پیشنهادی برای داوطلبانی که می خواهند از ظهر تا افطار بخوابن و شب ها بیشتر درس بخونن

ساعت 5 – 6/30 : پارت 1 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 6/45 – 8/15 : پارت 2 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 8/30 – 10 : پارت 3 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 10/15 – 11/45 : پارت 4 مطالعه

ساعت 12- 20 : خواب

ساعت 20 – 21 : افطار و نماز

ساعت 21 – 22/30 :  پارت 5 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 22/45 – 00/15 : پارت 6 مطالعه

تبلیغات وسط مطلب

استراحت 15 دقیقه

ساعت 00/30 تا 2 :پارت 7 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 2/15 – 3/45 : پارت 8 مطالعه

3/45 تا سحر : سحری و نماز 

————————————————

مجموع ساعت مطالعه : 12 ساعت مطالعه

– مدل 2 : برنامه مطالعاتی پیشنهادی برای داوطلبانی که می خواهند از عصر تا افطار و شب تا سحر بخونن  و روزها بیشتر درس بخونند

ساعت 5 – 6/30 : پارت 1 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 6/45 – 8/15 : پارت 2 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 8/30 – 10 : پارت 3 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 10/15 – 11/45 : پارت 4 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 12 – 13/30 :  پارت 5 مطالعه

نماز و استراحت 30 دقیقه 

ساعت 14 – 15/30 :  پارت 6 مطالعه

ساعت 20 – 15/30 :  خواب

ساعت 20 – 21 : افطار و نماز

ساعت 21 – 22/30 :  پارت 7 مطالعه

استراحت 15 دقیقه 

ساعت 22/45 – 00 :  پارت 8 مطالعه – 75 دقیقه ای

—————————————–

مجموع ساعت مطالعه : 11/45

– مدل 3 : برنامه مطالعاتی پیشنهادی برای داوطلبانی که می خواهند از 9 ساعت بخونن و هم خواب روز داشته باشند و هم خواب روز 

ساعت 5 – 6/30 : پارت 1 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 6/45 – 8/15 : پارت 2 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 8/30 – 10 : پارت 3 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 10/15 – 11/45 : پارت 4 مطالعه

ساعت 12- 20 : خواب

ساعت 20 – 21/30 : افطار و نماز

ساعت 21/30 – 23 :  پارت 5 مطالعه

استراحت 15 دقیقه

ساعت 23/15 – 00/45 : پارت 6 مطالعه

ساعت 00/45 – 03/45 : خواب

3/45 تا سحر : سحری و نماز 

————————————————

مجموع ساعت مطالعه : 9 ساعت مطالعه

منابع : وب سایت و کانال های مجازی میگنا- شفقنا- موسسه گزینه دو- ایسکا نیوز- پیج اینستاگرام هدف پلاس academyhadafplus@

ماز

مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 258 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1400 ساعت: 3:14

خبرنامه