هواتاب رنگین کمانی — تصویر نجومی

ساخت وبلاگ

دلیل تابش رنگارنگی که در این تصویر مانند یک رنگین‌‌کمان تکرارشونده بسیار بزرگ به نظر می‌‌رسد، پدیده‌‌ای به نام «هواتاب» (Airglow) است که در حال حاضر به طور مداوم رخ می‌‌دهد اما معمولاً به سختی دیده می‌‌شود. یک آشفتگی شبیه به یک توفان نزدیک‌‌شونده، ممکن است باعث ایجاد امواج محسوسی در جو زمین شود. این امواج گرانشی، نوسان‌‌هایی در هوا هستند و به روشی مشابه با امواجی که در اثر پرتاب یک سنگ در آب آرام ایجاد می‌‌شوند، پدید می‌‌آیند. احتمالاً نوردهی طولانی‌‌مدتی که تقریباً در امتداد دیواره‌‌های عمودی هواتاب برای گرفتن عکس به کار برده شده، این ساختار مواج را قابل مشاهده کرده است.

هواتاب رنگین <a href='/last-search/?q=کمانی'>کمانی</a>

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

تابش قرمزرنگ هواتاب احتمالاً از مولکول‌‌های OH (هیدروکسیل) در ارتفاع حدوداً ۸۷ کیلومتری که در اثر نور فرابنفش خورشید برانگیخته شده‌‌اند، نشأت می‌‌گیرد. هواتاب نارنجی و سبز نیز احتمالاً توسط اتم‌‌های سدیم و اکسیژن در ارتفاع اندکی بالاتر به وجود آمده است. این تصویر هنگام بالا رفتن از کوه پیکو در «آزور» (Azores) کشور پرتغال گرفته شده و درخشش چراغ‌‌های جزیره «فیالی» (Faial) در اقیانوس اطلس به خوبی در آن مشهود است.

از میان این هواتاب نواری‌‌شکل، آسمانی تماشایی همراه با نوار مرکزی «کهکشان راه شیری» (Milky Way Galaxy) و «کهکشان آندرومدا» (Andromeda Galaxy) در سمت چپ و بالای تصویر به چشم می‌‌خورد.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

سیده فضیله حمیدی (+)

«سیده فضیله حمیدی» فارغ‌‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک است. از جمله مباحث مورد علاقه او نجوم و کیهان‌‌شناسی است و در این زمینه به تولید محتوا می‌‌پردازد.

نوشته هواتاب رنگین کمانی — تصویر نجومی اولین بار در مجله فرادرس. پدیدار شد.

مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 240 تاريخ : دوشنبه 30 فروردين 1400 ساعت: 3:14

خبرنامه