سحابی عروس دریایی — تصویر نجومی

ساخت وبلاگ

در این تصویر، سحابی معمولاً کم‌‌نور و گریزان «عروس دریایی» (Jellyfish) را مشاهده می‌‌کنید که در این چشم‌‌انداز جذاب به دام افتاده است. این نمای تلسکوپی، دو ستاره زردرنگ و درخشان به‌‌نام «پس‌‌پای» یا «مو دوپیکر» (Mu Geminorum) و «پیش‌‌پای» یا «اتا دوپیکر» (Eta Geminorum) را به‌‌ترتیب در پایین و بالای سحابی عروس دریایی در سمت چپ نشان می‌‌دهد. این ستاره‌‌های بزرگ قرمز و سرد در پای دوقلوی کیهانی (دوپیکر) قرار دارند. سحابی عروس دریایی به‌‌صورت یک برآمدگی قوسی و گسیلشی درخشان با شاخک‌‌های آویزان در پایین و سمت چپ مرکز شناور است. این عروس دریایی کیهانی بخشی از بقایای ابرنواختر حبابی‌‌شکل IC 443 است؛ ابری در حال گسترش از بقایای یک ستاره سنگین که منفجر شده است.

سحابی عروس دریایی

برای مشاهده تصویر در اندازه کامل، کلیک کنید.

نور این انفجار نخستین بار بیش از ۳۰ هزار سال پیش به زمین رسید. سحابی عروس دریایی مانند «سحابی خرچنگ» (Crab Nebula) که آن نیز به‌‌عنوان بقایای ابرنواختر شناخته می‌‌شود، پناهگاه یک ستاره نوترونی (باقی‌‌مانده هسته متلاشی‌‌شده یک ستاره) است. این عکس فوری تلسکوپی سیاره «مریخ» (Mars) را نیز نشان می‌‌دهد. این سیاره سرخ که در حال حاضر در اوایل شب قابل رؤیت است، با تابشی زردرنگ در سمت راست این میدان دید می‌‌درخشد. البته، سحابی عروس دریایی حدوداً ۵,۰۰۰ سال نوری از ما دور است اما مریخ در حال حاضر تقریباً ۱۸ دقیقه نوری از زمین فاصله دارد.

اگر این مطلب برای شما مفید بوده است، آموزش‌ها و مطالب زیر نیز به شما پیشنهاد می‌شوند:

«سیده فضیله حمیدی» فارغ‌‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته فیزیک است. از جمله مباحث مورد علاقه او نجوم و کیهان‌‌شناسی است و در این زمینه به تولید محتوا می‌‌پردازد.

نوشته سحابی عروس دریایی — تصویر نجومی اولین بار در مجله فرادرس. پدیدار شد.

مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 263 تاريخ : پنجشنبه 30 ارديبهشت 1400 ساعت: 22:53

خبرنامه