کنکور ۱۴۰۲ : حذف دروس عمومی از کنکور 1402 + دو بار کنکور + 60 درصد تاثیر معدل

ساخت وبلاگ
<a title='<a title='<a title='کنکور' href='/last-search/?q=کنکور'>کنکور</a>' href='/last-search/?q=کنکور'>کنکور</a>' href='/last-search/?q=کنکور'>کنکور</a> 1402
کنکور 1402
تغییرات برگزاری کنکور 1402

در این مطلب به آخرین مطالب و اخبار کنکور 1402 می پردازیم. با توجه به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گویا قرار است در بحث رابطه با کنکور 1401 و کنکور 1402 تغییراتی ایجاد شوید، پس با ما همراه باشید، تا در جریان نحوه برگزاری کنکور ۱۴۰۲ شوید.

تازه ترین اخبار در این رابطه را در انتهای این مطلب می توانید مشاهده کنید

بخشنامه شیوه برگزاری کنکور 1402 به بعد

مصوبه «سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» که در جلسه 843 مورخ 1400/04/15 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می شود:

 

مقدمه:

با استناد به جزء 2-2 از بند 2 سیاست­های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری مورخ 1393/3/29 در خصوص اصلاح نظام پذیرش دانشجو، همچنین در راستای اجرایی­سازی اقدام ملی 6 راهبرد کلان 6 نقشه جامع علمی کشور مبنی بر استقرار نظام سنجش و پذیرش دانشجو در آموزش عالی و با عنایت به ماده 6 سند سیاست­ها و ضوابط اجرایی حاکم بر آمایش آموزش عالی در جمهوری اسلامی ایران مصوب جلسه 776 مورخ 1394/12/18 و پیرو جلسه 142 مورخ 1399/10/16 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی «سیاست­ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان دوره متوسطه)» را به پیشنهاد مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت آموزش و پرورش به شرح زیر تصویب نمود:

 

ماده 1- تعاریف

سابقه تحصیلی: شامل نمرات دروس عمومی و تخصصی سال آخر دوره دوم متوسطه در نظام آموزشی 3-3-6 و دیپلم و پیش دانشگاهی در نظام آموزشی قبلی هر رشته تحصیلی دوره متوسطه است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه­ گیری، به طور استاندارد و کیفی توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری و نهایی در سنوات مختلف مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.

آزمون اختصاصی: آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته­ های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه­ های آزمایشی است که براساس کتاب­های درسی وزارت آموزش و پرورش، توسط سازمان برگزار می­شود.

سنجش: فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به موسسه است که از طریق «نمره­ کل سابقه تحصیلی» و «نمره ­کل آزمون اختصاصی» انجام می­شود.

پذیرش: فرآیند انتخاب متقاضیان ورود به موسسه در رشته‌های پرمتقاضی است که توسط سازمان صورت می­گیرد.

موسسه: منظور از موسسه شامل تمامی دانشگاه­ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی است که مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باشند و دارای مجوز پذیرش دانشجو از یکی از دو وزارت مذکور هستند.

رشته­ محل: هر یک از رشته­ های تحصیلی که متقاضی براساس محل تحصیل در هر موسسه می­تواند انتخاب کند و به تحصیل بپردازد.
رشته­ محل­ های پر متقاضی: رشته­ محل ­هایی می­باشند که مطابق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مشمول پذیرش بر مبنای صرفا سوابق تحصیلی نمی­باشند.

شورا: منظور از شورای سنجش وپذیرش دانشجو، شورای مصرح در قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1392/6/30 و شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره­ های تحصیلات تکمیلی، شورای مصرح در قانون سنجش پذیرش دانشجو در دوره ­های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1395/1/28 می‌باشد.

سازمان: منظور سازمان سنجش آموزش کشور است.

 

ماده 2- نمره کل

نمره کل آزمون اختصاصی: نمره‌کل آزمون اختصاصی، میانگین وزنی نمرات ترازشده دروس تخصصی در هرگروه­ آزمایشی است. این آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی 1402 و بعد از آن در هر سال دو بار برگزار و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است.

نمره‌کل سابقه تحصیلی: نمره‌کل سابقه تحصیلی، میانگین وزنی نمرات تراز شده سابقه تحصیلی دروس عمومی و تخصصی است.

تبصره 1 : عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در هر یک از گروه­های آزمایشی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین و هر سه سال قابل بازنگری خواهد بود و حداقل دوسال قبل از اجرا باید اطلاع رسانی عمومی شود و زیرگروه­ها برای پذیرش از سال تحصیلی 1402 و بعد از آن، در هر گروه آزمایشی حذف می­شود.

تبصره 2 : سازمان می­تواند برای برخی از رشته­ های خاص (مانند تربیت بدنی و رشته­های هنری) علاوه بر آزمون اختصاصی، آزمون عملی یا تشریحی برگزار نماید.

 

ماده 3- پذیرش

پذیرش در رشته محل­هایی که پر­متقاضی نمی­باشند، صرفاً براساس سوابق تحصیلی و مطابق مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو انجام می شود.
پذیرش در رشته محل­های پرمتقاضی، براساس نمره کل نهایی حاصل از ترکیب نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­ کل سابقه تحصیلی انجام می­شود.
سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی 1401 با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، 40 درصد با تأثیر مثبت و برای پذیرش از سال تحصیلی 1402 و بعد از آن، سهم نمره کل سابقه تحصیلی، با توجه به سابقه تحصیلی موجود و مرتبط، 60 درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی 40 درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.

 

ماده 4 –

وزارت آموزش و پرورش موظف است نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی کامل دانش ­آموزان اقدام نماید به گونه ­ای که برای پذیرش از سال تحصیلی 1402 به بعد همه فارغ ­التحصیلان دارای سوابق تحصیلی کامل باشند.

تبصره: از سال 1404 به بعد هر متقاضی در هر گروه آزمایشی باید دارای سوابق تحصیلی مرتبط و کامل در گروه آزمایشی که متقاضی پذیرش در آن است، مطابق نظام آموزشی جدید آموزش و پرورش (نظام 3-3-6) باشد.

 

ماده 5-

موسسه می­تواند در پذیرش دانشجو در رشته محل­های پرمتقاضی حدنصاب برای نمره‌کل آزمون اختصاصی و نمره­ کل سابقه تحصیلی تعیین و پس از تصویب شورای سنجش و پذیرش دانشجو، حداقل دو سال قبل از پذیرش دانشجو اعلام عمومی نماید.

 

ماده 6-

با توجه به اختلاف ویژگیهای آماری نمرات دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی در سالهای مختلف، سازمان با همکاری وزارت آموزش و پرورش نسبت به هم‌ترازی آنها اقدام می­نماید.

 

ماده 7-

ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور موظف است نسبت به بررسی و ساماندهی سیاستهای حاکم بر سهمیه‌های پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع تحصیلی ظرف مدت حداکثر شش ماه اقدام نموده و سیاست‌های پیشنهادی را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برساند.

 

ماده 8-

منابع مالی لازم ناشی از اجرای این سیاستها، هرساله در بودجه سنواتی لحاظ می‌شود.

 

ماده 9-

این مصوبه مشتمل بر 9 ماده و 3 تبصره در جلسه 843 مورخ 1400/04/15 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و تمامی قوانین متعارض با این مصوبه ملغی و از تاریخ تصویب لازم الاجرا و حاکم بر سایر قوانین و مقررات موجود کشور خواهد بود.ص/مصوبات عالی/843
حسن روحانی
رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

 

منبع: سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی

 

بروز رسانی در 2 تیر 1400

نحوه برگزاری کنکور 1402 به بعد

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طرح این شورا برای تغییرات کنکور مربوط به بعد از سال ۱۴۰۲ است و شامل کنکور امسال و سال بعد نیست.

آقای ابراهیم سوزنچی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما درباره مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه کنکور افزود: بیش از ۲ سال مستمر در این مورد در حال کار هستیم و پیش از آن هم چند سالی در ستاد نقشه جامع علمی کشور بر روی این طرح، کار می‌شد

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به ۵ دسته آسیب اصلی رسیدیم و برای آن‌ها ۵ سیاست کلی را تدوین کردیم که این سیاست‌ها به طرح تبدیل شد و در آن ۱۲ ماده داریم.

آقای سوزنچی افزود: از این تعداد، ۹ ماده اصلی و محتوایی است و ۳ ماده پایانی هم مواردی است که در متن حقوقی باید قرار گیرد تا الزامات آن مشخص شود.
او ادامه داد: ۵ ماده از مواد اصلی تصویب شده است و موادی که هنوز باید درباره آن صحبت شود درباره سهمیه‌ها و نحوه اعمال آن است و ماده مهم دیگر درباره رشته بسیار پرطرفدار پزشکی است.

وی اضافه کرد: ماده‌ای هم در ارتباط با ساماندهی نظام تبلیغات و موسسات آموزش عالی است که ماده مهمی است و ۴ تبصره دارد و تکالیفی هم برای سازمان صدا وسیما درباره تبلیغات در این زمینه مشخص شده است.

 

تاثیر معدل امتحانات نهایی دوازدهم 60 درصد قطعی + 40 درصد کنکور

آقای ابراهیم سوزنچی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره طرح ساماندهی کنکور و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور افزود: پیش نویس اولیه طرح این بود که امتحانات نهایی پایه دوازدهم و کنکور ملاک باشد اما در فرآیند و تعاملات کارشناسانه, خواستار تاثیر امتحانات پایه یازدهم شدند و در نهایت در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد فقط امتحانات نهایی پایه دوازدهم و کنکور، موثر باشد.

او ادامه داد: در کنکور سال 1401 تاثیر امتحانات نهایی پایه دوازدهم, 40 درصد مثبت خواهد بود اما از سال 1402 تاثیر این امتحانات, 60 درصد قطعی خواهد شد و تا آن زمان, مشکلات ناشی از طرح و تصحیح سوال برطرف خواهد شد.

 

حذف دروس عمومی از کنکور 1402 به بعد

آقای سوزنچی با بیان اینکه بر اساس طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی, کنکور از سال 1402 فقط شامل دروس تخصصی است و دروس عمومی حذف خواهد شد, افزود: با این کار, سوالات تخصصی می تواند عمیق تر, طرح شود چون با حذف سوالات دروس عمومی, مدت زمان پاسخگویی به سوالات تخصصی افزایش می باید.

معاون سیاست گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اکنون بیشترین ناعدالتی در کنکور وجود دارد، گفت: کنکور باید از کتاب های درسی باشد در حالی که در کنکور, فراتر از کتاب های درسی، آزمون گرفته می شود بنابراین کسانی که در کلاس های کنکور شرکت می کنند می توانند برنده کنکور باشند.

وی ادامه داد: همچنین کنکور کنونی بسیار مهارت محور است یعنی نیاز به مهارت تست زنی دارد که مستلزم شرکت در کلاس های تست زنی و صرف هزینه است اما امتحانات نهایی پایه دوازدهم, اهداف آموزشی آموزش و پرورش و مطالب درس داده شده را می سنجد و تشریحی است.
آقای سوزنچی گفت: قانونگذار برای عدالت در کنکور, سهمیه مناطق یک و دو و سه را قرار داده است.

او افزود: کنکور قابل حذف شدن نیست زیرا بیش از یک میلیون متقاضی برای حدود 80 هزار صندلی دانشگاه های دولتی و دانشگاه های خوب دانشگاه آزاد وجود دارد.

آقای سوزنچی اضافه کرد: طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساماندهی کنکور ، اهمیت کنکور را به 40 درصد کاهش داده است.

معاون سیاست گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با اجرای این طرح, بخش زیادی از مافیای کنکور حذف می شود و سوالات کنکور و آموزش و پرورش به سمت استاندارد شدن حرکت خواهد کرد.

آقای سوزنچی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی الزاماتی را برای آموزش و پرورش قرار داده است که باید اجرا شود, افزود: مصوبه این شورا ضمانت اجرایی دارد و ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور, مسئول نظارت و راهبردی این مصوبه است .

او اضافه کرد: زمانی که کنکور سالی دو بار برگزار شود به ناچار باید استاندارد شود./

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

بروز رسانی در 15 تیر ماه 1400

سهمیه های جدید برای کنکور 1402

در این جلسه موضوع سهمیه‌ها در کنکور به منظور یکپارچه‌سازی آن مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت و مقرر گردید سیاست‌های مبتنی بر سرمایه‌ها تدوین و در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.

براساس تصمیم اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پذیرش در کنکور 1402 بر مبنای سهمیه‌های جدید خواهد بود.

در این جلسه همچنین موضوع جذب دانشجوی پزشکی از مقطع لیسانس رشته‌های علوم پایه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر گردید در جلسه آینده شورا نسبت به این موضوع نیز تصمیم‌گیری شود./

منبع:پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

 

بروز رسانی در 6 مرداد 1400

ابلاغ مصوبه ساماندهی کنکور 1402 از سوی ریاست جمهوری

دکتر حسن روحانی رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جلسه 843 شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 15 تیر 1400 با عنوان مصوبه «سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)» را ابلاغ کرد.

منبع: سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی

بروز رسانی در 7 مهر 1400

آخرین اخبار از کنکور 1402

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ دکتر منصور کبگانیان؛ دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه 153 “ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور” در جمع خبرنگاران گفت:

در این جلسه به اجرایی سازی سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی(پس از متوسطه) به عنوان مصوبه 236 شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخته شد.

در چند سال گذشته بر روی این مصوبه مهم، کار جدی انجام شده است. خوشبختانه در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی حدود 80 درصد از این مصوبه پیش رفته است و به دستگاه‌ها از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و دستگاه‌های مرتبط ابلاغ شد.
وی افزود: بخش‌های کوچکی از این مصوبه باقی مانده که با تثبیت وزیران جدید دولت سیزدهم و شروع به فعالیت معاونین آنها بخش باقی مانده مصوبه را تصویب می‌کنیم. درواقع بخش‌های مربوط به پزشکی، سیاست سهمیه‌ها، صدا و سیما و وظایف آنها و موسسات فعال در زمینه کنکور و مجوز برای ادامه فعالیت آنها هنوز لحاظ نشده است.

دکتر کبگانیان به بخش‌های تصویب و ابلاغ “اجرایی سازی سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی” اشاره کرد و گفت: قطعا بر بخش‌های تصویب شده مصوبه، نظارت و راهبری خواهیم داشت و نیز باید در جریان الزامات اجرایی شدن آنها قرار بگیریم.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: این مصوبه به صورت تاثیر مثبت در کنکور 1401 اجرایی می‌شود اما این مصوبه به صورت قطعی در کنکور سال 1402 اجرا خواهد شد. زمان کافی در این دو سال نداریم و برخی از مقدمات این مصوبه را باید برخی از دستگاه‌ها از همین روزها شروع می‌کردند که خوشبختانه این جلسه ستاد بدین منظور انجام شد.

وی گفت: باید مطمئن شویم دستگاه‌های ذی ربط این مصوبه را اجرایی می‌کنند. وزارت آموزش و پرورش 60 درصد این مصوبه را برعهده دارد و باید برخی از موارد اجرایی شدن مصوبه را “سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی” به شورای عالی انقلاب فرهنگی اطمینان می‌دادند که این موضوع درخصوص وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز صدق می‌کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: آزمون اختصاصی که مربوط به بخش 40 درصد سازمان سنجش وزارت علوم می‌شود؛ هر سال می‌توانند دو بار با اعتبار دو ساله کنکور برگزار کنند. دانش آموز اگر یکی از این امتحانات جا ماند دوباره می‌تواند در همان سال امتحان دهد. همچنین نتایج تا دو سال اعتبار دارد یعنی دانش آموز در همان سال مجبور به تصمیم گیری درباره رشته قبولی، نیست که این موضوع به هدایت دانش آموزان برای نیل به رشته مورد علاقه شان موثر خواهد بود.

وی به استاندارد سازی نتایج آزمون‌ها اشاره کرد و گفت: استانداردسازی امتحانات دروس عمومی و تخصصی دوره دوم، سال آخر دبیرستان مهم است چون باید به گونه‌ای باشد امتحان نهایی دانش آموزانی امسال با سال بعد خیلی تفاوت نداشته باشد یعنی استاندارد‌ها رعایت شود. عناوین و ضرایب دروس آزمون اختصاصی و سابقه تحصیلی باید زودتر تعیین شود. همچنین سابقه تحصیلی دانش آموزان در این جلسه طبق مصوبه مد نظر قرار گرفته است مثلا برخی دانش آموزان ممکن پنج سال پیش دیپلم گرفته است و از تحصیل فاصله گرفته اما در حال حاضر می‌خواهد با کنکور وارد دانشگاه شود. حال در زمینه سابقه تحصیلی خلع وجود دارد و باید عزیزان در این زمینه راه حل ارایه دهند.

دکتر کبگانیان تاکید کرد: موارد مطروحه در جلسه ستاد را طی نامه‌ای رسمی از سمت شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به وزیر محترم علوم -که ریاست سنجش و پذیرش کشور را برعهده دارد- اعلام می‌کنیم. در شورای سنجش و پذیرش کشور، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری”، ” وزیر آموزش و پرورش” و “وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی” هم عضو هستند بنابراین در یک فرصت یک ماهه باید محورها، دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و مصوبات مورد نیاز خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کنند.

وی افزود: سرپرست محترم آموزش و پرورش به اتفاق ریاست مرکز سنجش آموزش و پرورش توضیحاتی را در این زمینه دادند که کارگروهی برای ارتقاء و استانداردسازی امتحانات نهایی از طراحی سوالات تا ایجاد ارسال سوابق تحصیلی به شورای سنجش و پذیرش تشکیل شده است که به همه شعب و مدارس ابلاغ شده است. امتحانات نهایی از سال 1401، 40 درصد با تاثیر مثبت لحاظ می شود و در سال 1402 نیز وزن 60 درصدی در کنکور دارد.

قائم‌مقام و دبير ستاد علم و فناوری بیان کرد: طبق آمار مراجعه برخی از دانش آموزان به کلاس‌های تست زنی کنکور کمتر شده است.

دانش آموزان کنکوری سال 1402 باید در روش خواندن دروس دبیرستان؛ عمیق‌تر باشند چون طبق مصوبه فقط 40 درصد تست زنی در کنکور لحاظ شده است.

وی ادامه داد: در این جلسه مطالبی به لحاظ اجرایی‌سازی امتحانات تشریحی کنکور عنوان شده است چون تصحیح الکترونیکی سوالات تشریحی یک کار تخصصی است، نرم افزار و سخت افزار خاصی را می‌طلبد. در این زمینه از دوستان سازمان مدیریت و سازمان برنامه و بودجه درخواست همکاری لازم را داریم. ماده‌ای شفاف و مصوب در شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اینکه باید منابع لازم در اختیار دستگاه‌ها قرار بگیرد، وجود دارد. وزارت آموزش و پرورش تا دو سال فرصت دارد تا ارتقاء سخت افزاری و نرم افزاری در زمینه کنکور را فراهم کند. از دوستان در وزارت آموزش و پرورش خواسته‌ایم، درخواست خود را به سازمان برنامه و بودجه بدهند و شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در حد امکان حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.

منبع: سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی

بروز رسانی در 14 مهر 1400

آخرین اخبار از کنکور 1402

جلسه یک‌صد و پنجاه و سوم شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون ماده واحده مصوبه “سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه)” برگزار شد.

مصوبه و ماده واحده ساماندهی کنکور قطعی است
دکتر عاملی گفت: شش بند از ماده واحده “سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی” را در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرده‌ایم. ریاست سابق شورای عالی تا این بخش مصوبه و ماده واحده‌ها را قطعی اعلام کردند، بنابراین به عقب بر نمی‌گردیم و این موارد به عنوان مصوبه تصویب و ابلاغ شد.
وی اظهار داشت: مقرر بود در جلسه پایانی با حضور دکتر روحانی، ریاست سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی بر روی بخش 30 درصد پذیرش پزشکی از لیسانس و بخش مربوط به صدا و سیما و موسسات کنکور بحث و بررسی صورت پذیرد که این امکان فراهم نشد و این بخش‌ها باقی ماند؛ ولی موارد قبلی تصویب و ابلاغ شد.
استاد دانشگاه تهران گفت: در این مصوبه تکالیفی برای قبل از سال 1402 داریم. سازمان سنجش برای این منظور باید برنامه‌های لازم برای اجرای مصوبه را در شورای سنجش و پذیرش تهیه کند و این را کتبا از شورای سنجش و پذیرش درخواست خواهیم کرد.

ایجاد ظرفیت جدید “شورای سنجش و پذیرش” در مصوبه ساماندهی کنکور
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی قصد احراز اجرایی شدن مصوبات را دارد نه اینکه بر روی جزییات در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گیری کند. به نظرم باید ظرفیتی برای شورای سنجش و پذیرش در مصوبه ایجاد کنیم مثل کسانی که در سال های قبل دیپلم گرفته است و… که وضعیتش نامعلوم است! همچنین اشخاصی هم هستند که از رشته‌ای در رشته دیگر در کنکور شرکت می‌کنند، باید برای سنجش و پذیرش ظرفیتی ایجاد کنیم که این موضوع تعیین تکلیف شود.

دکتر کاظمی؛ سرپرست وزارت آموزش و پرورش گفت: وظایفی در مصوبه بر عهده آموزش و پرورش است که جلسات کارشناسی متعددی با دوستان داشته‌ایم و طراحی‌های لازم را انجام داده‌ایم. سیاست‌های مصوبه را به کل مدارس کشور در12 مرداد ماه ابلاغ کرده‌ایم.

دکتر منصور کبگانیان؛ دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور :

قائم ‌مقام و دبير ستاد علم و فناوری افزود: 60 درصد اجرایی سازی مصوبه ساماندهی کنکور(سنجش و پذیرش) در آینده‌ای نزدیک بر عهده وزارت آموزش و پرورش است. سازمان سنجش و وزارت علوم، بخش سنجش تخصصی دانش آموزان را باید پیش ببرند.

وی درخصوص برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه در اجرایی سازی مصوبه عجله‌ای نیست، گفت: باید این مصوبه در سال 1402 اجرایی شود. دوستان باید با مروری بر ماده واحده‌های تصویب شده، اهمیت و فوریت کار را بدانند. کارهای دیگر هم از دستور خارج نشده است و قرار شد کار مطالعاتی انجام شود.

دکتر کبگانیان در پایان جلسه عنوان کرد: بر طبق قرائت مصوبه، مقرر شد تا مکاتبه‌ای دبیر شورا با رییس شورای سنجش و پذیرش داشته باشد که با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت الزامات اجرایی کردن این مصوبه را ظرف یک ماه به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارایه کند.

دکتر ابراهیم خدایی؛ رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور گفت: این جلسه با توجه به استقرار تیم جدید دولت می‌تواند دو الی سه ماه آینده تشکیل شود و این مصوبه باید برای سال 1402 اجرایی شود؛ بنابراین در زمینه اجرای طرح عجله‌ای وجود ندارد چون مصوبه باید در سال 1402 اجرا شود. مصوبه و طرحی که ارایه شد، چند نکته مهم داشت. به هر دلیلی مباحث مهم تری بیشتر از 60 درصد در بحث پذیرش دانشجوها مثل سهمیه‌ها و نوع پذیرش رشته‌های پزشکی تاثیر دارد چون بخش بیشتر کنکور مربوط به رشته‌های پزشکی است.

وی افزود: ستاد راهبری باید ظرف شش ماه، سهمیه‌ها را سیاست گذاری کند تا به اجرایی سازی مصوبه در سال 1402 برسیم. همچنین اگر آموزش و پرورش در سیستم امتحانی‌اش تغییرات اساسی منظور نکند، اتفاق خاصی در مباحث کنکور نخواهد افتاد و وضعیت حاضر حاکم خواهد بود. در هر صورت آموزش و پرورش باید طرح تغییر در سیستم ارزشیابی دانش آموزان را ارایه دهد.

هر دانش آموزی صرفا در رشته تحصیلی خود می‌تواند از فارغ التحصیل شود
دکتر خسرو ساکی؛ رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش در ارتباط با ایجاد سابقه تحصیلی کامل دانش آموزان گفت: در ارتباط با سابقه تحصیلی باید گفت دانش آموزان در حال حاضر سابقه تحصیلی دارند. آنچه دوستان محل اشکال می‌دانند این است که دانش آموزانی در رشته انسانی فارغ التحصیل شده‌اند اما سابقه‌شان مربوط به علوم انسانی است و در شرایط قبل از اجرایی‌سازی مصوبه همین دانش آموزان در رشته‌ای دیگر آزمون می‌توانستند آزمون دهند بنابراین در سیاست‌های اجرایی این امر را محدود کرده‌ایم. هر دانش آموزی صرفا در رشته تحصیلی خود می‌تواند از فارغ التحصیلی استفاده کند.

وی افزود: در چندین نوبتی که قانون سنجش و پذیرش تغییر پیدا کرده است، این تغییر به نوعی عطف ماسبق نداده است. بنابراین شخصی که 10 سال پیش دیپلم گرفته است، نمی‌تواند خودش را با قوانین امروز کنکور تطبیق دهد! به هر حال تا مرحله ای که متقاضیانی از گذشته باقی مانده‌اند، برای آن گذشتگان در سنجش و پذیرش یک تبصره‌ای پیش بینی می شود تا این افراد به مرور از سیستم آزمون کنکور خارج شوند که این موضوع در گذشته مثل دیپلم نظام جدید و قدیم افتاده است که این تبصره را شورای آموزش و پذیرش تصویب خواهد شد.

منبع : شورای عالی انقلاب فرهنگی

 

مهم ترین عناوین درباره (کنکور 1402) در آبان و آذر 1400

5 آبان

دستور رئیس‌جمهور برای بررسی مصوبه اصلاح کنکور

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت کشور گفت: در پی نامه اخیر دیده‌بان شفافیت و عدالت، رئیس‌جمهور به دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای بررسی مجدد مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور داد. /منبع: خبرگزاری فارس

 

23 آبان

مصوبه کنکور 1402 تغییر نمی کند

سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ این مصوبه به‌هیچ‌وجه تغییر نمی‌کند و ۶ بند آن به صورت کامل اجرایی می‌شود، هم‌اکنون تدابیر برگزاری دو بار کنکور در سال در حال فراهم شدن است./منبع: خبرگزاری آنا

 

27 آبان

دو کنکور برگزار و نمره بیشتر را ملاک قرار می دهیم

کبگانیان دبیر شورای راهبری عالی انقلاب فرهنگی: در این مسیر و برای اینکه از نگرانی داوطلبان بکاهیم امکان برگزاری کنکور در سال را مصوب کردیم و نمره هر آزمونی که بیشتر باشد مدنظر قرار می‌گیرد. نتیجه آزمون برای دو سال معتبر است./ منبع: خبرگزاری آنا

 

28 آبان

نظرسنجی از داوطلبان کنکور 99؛ 80 درصد مخالف حذف کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره چرایی عدم حذف کنکور گفت: با وجود همه انتقادات به کنکور، آخرین نظرسنجی از داوطلبان سال ۹۹ نشان می دهد بیش از ۸۰ درصد مخالف حذف کنکور هستند./ منبع: خبرگزاری مهر

 

20 آذر

نظر وزیر آموزش و پرورش در رابطه با برگزاری دو کنکور در سال

به نقل از خبرگزاری فارس؛ وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و استرس‌زا بودن برگزاری دو مرتبه کنکور در سال، گفت: جوانب و زوایای مصوبه شورای عالی را از همین هفته پیش رو بررسی می‌کنیم. کنکور خودش استرس‌ اعظم است و نباید بیش از این به دانش‌آموزان استرس بدهیم. نتایج بررسی ها را اعلام می‌کنیم. نباید کاری کنیم که از روند فعلی استرس‌زاتر شود.

 

26 آذر

بلاتکلیفی داوطلبان در رابطه با شیوه برگزاری کنکور 1402 و پاسخ مسئولان

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این موضوع اظهار کرد: این مصوبه تاثیر معدل را برای سال آینده و تاثیر قطعی برای کنکور ۱۴۰۲ پیش بینی کرده است، طبق این مصوبه عمل خواهد شد و اگر که دستگاهی کوتاهی کند، تخلف کرده است.

او افزود: مدیریت خواهیم کرد که جامعه دانش آموزی نگران نباشند و با اطمینان نسبت به این مصوبه برای کنکور آماده شوند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تا زمانی که مصوبه جدید در مورد سنجش و پذیرش اعلام نشده است، دانش آموزان باید تمام ذهنشان را متمرکز همین مصوبه کنند.

علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: قانون کنکور در ابتدا در مجلس تصویب شد و سهمیه‌ها مربوط به مجلس و در مجلس شورای اسلامی قانونی درحال بررسی این موضوع است.

او با اشاره به اعتراض مجلس به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دو مرحله‌ای شدن کنکور گفت: ما نیز نمی‌دانیم که قانون مجلس یا شورای عالی انقلاب فرهنگی باید درباره کنکور اجرایی شود.

منادی سفیدان عنوان کرد: با دو مرحله‌ای شدن کنکور، مافیای کنکور نیز قوی‌تر خواهد شد، وقتی رقابت زیاد و تعداد داوطلب کم شود، مافیای کنکور نیز از بین می‌رود.

مهم ترین عناوین درباره (کنکور 1402) در دی 1400

12 دی

این مصوبه باید چکش کاری شود

به نقل از خبرگزاری افکار نیوز؛ عضو کمیسیون آموزش،تحقیقات و فناوری مجلس گفت: دومرحله‌ای شدن کنکور باید با ارزیابی همه جوانب آن باشد. ما پیشنهاداتی داریم تا ایرادات این طرح دیده شود و باید صحبت‌های متقاضیان کنکور هم شنیده شود.

 

13 دی

وزیر آموزش و پرورش؛ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی لازم اجراست

به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ وزیر آموزش و پرورش گفت: مصوبه جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تمام دستگاه‌های مرتبط با کنکور فصل الخطاب و لازم الاجراست.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره سازوکار کنکور گفت: مصوبه جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تمام دستگاه‌های مرتبط با کنکور فصل الخطاب و لازم الاجراست.

وی ادامه داد: ما در وزارت آموزش و پرورش تلاش خواهیم کرد که نمرات درسی معتبر برای امتحانات نهایی پایه دوازدهم را فراهم کنیم تا مصوبه بتواند عملیاتی شود.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بویژه سازمان سنجش کشور هم انتظار داریم به طور قوی اجرای مصوبه مذکور را در دستور کار خود قرار دهند.

 

14 دی

کنکور طی 2 سال آینده باید دو مرحله ای برگزار شود

به نقل از خبرگزاری فارس؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره آخرین وضعیت 2 مرحله‌ای شدن کنکور سراسری گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور طی ۲ سال آینده باید 2 مرحله‌ای برگزار شود و ما به عنوان مجری مصوبات شورای انقلاب فرهنگی ملزم به اجرای آن هستیم و اگر این مصوبه تا 2 سال آینده تغییری نکند، اجرا خواهد شد.

 

مهم ترین عناوین درباره (کنکور 1402) در بهمن 1400

2 بهمن

رئیس سازمان سنجش : کنکور را حذف شده در نظر بگیرید

عبدالرسول پورعباس در گفت‌وگو با میزان در مورد کنکور و مصوباتی در خصوص کاهش سهم آن در نظام سنجش آموزش کشور گفت:طی سال‌های آینده ما دیگر کنکور به شیوه سابق نخواهیم داشت بلکه یک نظام سنجش ورود به دانشگاه که شامل دو بخش است را اجرایی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: نظام سنجش دو مرحله‌ای را آزمون‌های یکپارچه کشوری در آموزش و پرورش و آزمون‌های کشوری در سنجش تشکیل خواهد داد، ملاک پذیرش و ورود به دانشگاه نیز این دو سنجش خواهد بود، از این رو کنکور را حذف شده در نظر بگیرید، سوابق تحصیلی و آزمون سنجش به شکل هوشمند و در تعدد قابل قبول از سوی آموزش و پرورش و سازمان سنجش در راستای تقویت این دو سازمان طراحی خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا با افزایش سهم سوابق تحصیلی به عدالت آموزشی نزدیک خواهیم شد، گفت: برای رسیدن به عدالت آموزشی باید بتوانیم امتحانات هوشمند را در این کشور برگزار کنیم آنچه آن روز‌ها تحت عنوان امتحانات متعدد می‌گفتیم امروز عملیاتی خواهد شد، چرا که امروزه نیز فناوری آن در کشور موجود است و در آینده در مورد جزییات آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

پورعباس ضمن ابراز امیدواری در خصوص اجرای طرح امتحانات هوشمند ظرف دو و نهایت سه سال آینده گفت: با تکرار، تعدد و تنوع آزمون ها هم کیفیت آموزش بالا خواهد رفت و این موضوع اثر مثبت بر روی آموزش داشته و هم مافیای کنکور حذف خواهد شد.

منبع : خبرگزاری میزان

 

3 بهمن

مصوبه حذف کنکور 1402 لغو شد؟

قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت گفت: در نامه معاون حقوقی رئیس‌جمهور به وزیر علوم درباره مصوبه جدید کنکور آمده است که مطابق تدبیر مقام معظم رهبری در مواردی که مجلس شورای اسلامی اقدام به وضع قانون کرده باشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت ورود ندارد.

محسن جلواتی قائم مقام دیده‌بان شفافیت و عدالت در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با اشاره به تناقص مصوبات درباره کنکور، اظهار کرد: ملاک عمل مصوبه مجلس، میانگین معدل نمرات سه سال آخر دبیرستان بوده و اثر مثبت معدل مدنظر است و مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان می‌کند فقط میانگین معدل سال آخر دبیرستان با اثر قطعی ۶۰ درصد ملاک عمل است؛ پس از آنجا که این دو مصوبه با هم در تعارض هستند، وزارت علوم نسبت به این تعارض از معاونت حقوقی رئیس‌جمهور، استعلام کرد.

وی ادامه داد: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به معاون حقوقی رئیس جمهور درباره تعارض بین برخی از مواد قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ با مفاد مصوبه جلسه شماره ۸۴۳ مورخ ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی نامه نوشت.

جلواتی افزود: معاون حقوقی امور رئیس‌جمهور در پاسخ به آن نامه اعلام کرد «به موجب مصوبه مورخ ۲۰ آبان ۱۳۷۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای یاد شده به عنوان مرجع عالی سیاست‌گذاری در چارچوب سیاست‌های کلی نظام محسوب می‌شود و مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع قانون‌گذاری، در سال ۱۳۹۲ راجع به نحوه سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کشور مبادرت به قانون‌گذاری کرده است و مطابق تدبیر مقام معظم رهبری در مواردی که مجلس شورای اسلامی اقدام به وضع قانون کرده باشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی صلاحیت ورود ندارد لذا قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کشور مصوب ۱۰ شهریور ۱۳۹۲، ملاک اقدام است».

نامه حذف نشدن کنکور 1402

وی گفت: همانطور که پاسخ را می‌بینید، مصوبه مجلس تقدم داشته،‌در عین حال شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرجع عالی سیاست‌گذاری در چارچوب سیاست‌های کلی نظام محسوب می‌شود اما شورا صلاحیت ورود به این موضوع را نداشته است.

جلواتی تصریح کرد: رونوشت این نامه برای رئیس‌جمهور هم ارسال شده است تا در جریان باشد و بر این اساس ملاک عمل سازمان سنجش همین نامه معاون رئیس‌جمهور باید باشد؛ البته باید تدابیری اندیشیده شود تا زیرساخت‌ها تأمین شود و با عجله نسبت به حذف کنکور اقدام نشود.

وی با بیان اینکه عدالت باید سرلوحه کار باشد، گفت: بر این اساس کنکور ۱۴۰۲ هم مانند کنکورهای سال‌های قبل خواهد بود یعنی مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا نمی‌شود.

منبع : خبرگزاری فارس

 

5 بهمن

مصوبه کماکان پابرجاست/ تاثیر معدل دهم و یازدهم نیز به آن اضافه شد

به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی ؛ با تصو مطالب درسی...

ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 322 تاريخ : يکشنبه 24 بهمن 1400 ساعت: 19:58

خبرنامه