معرفی مدرسه ورزش و نحوه ثبت‌نام در این نوع مدارس

ساخت وبلاگ

. . . . . . . . . . . . .

مدارس ورزش که این روزها توجه بسیاری از والدین و دانش‌آموزان را به خود جلب کرده است با هدف فراهم کردن زمینه‌ استعدادیابی و تقویت مهارت‌ جسمی و ورزشی دانش‌آموزانی که استعداد، توانمندی و علاقه به رشته‌های ورزشی دارند، تاسیس شده‌اند. اگر علاقمندید درباره مدرسه ورزش و نحوه ثبت‌نام در آن اطلاعات کسب کنید و بطور کلی متوجه شوید این نوع مدارس مناسب شما هستند یا خیر در ادامه با ما همراه باشید.

 هدف از تاسیس مدرسه ورزش ایجاد بستری جهت استعدادیابی و تربیت دانش‌آموزان مستعد در رشته‌های مختلف ورزشی است.

 

مدارس ورزش چه نوع مدارسی هستند؟

در گذشته‌ای نه چندان دور اگر از کودکی سوال می‌کردید که دوست دارد در آینده چه کاره شود؛ جواب او از سه حالت دکتر، خلبان و مهندس خارج نبود. اما با افزایش اطلاعات والدین و فراهم شدن بستری برای پرداختن به علایق کودکان، این روزها اوضاع به گونه دیگری است. ورزش به علاقمندی‌ اصلی دسته‌ای از دانش‌آموزان تبدیل شده؛ تا حدی که آن را به‌عنوان حرفه آینده خود انتخاب می‌کنند.

مدارس ورزش تهران و سایر شهرها با چشم‌انداز ادغام ورزش و آموزش برای تشویق دانش‌آموزان به ورزش و حمایت از ورزشکاران حرفه‌ای تأسیس شده است. در مدارس ورزش سیاست آمورشی طوری تدوین شده است که به جای اینکه ورزش بخشی از برنامه درسی باشد؛ محور اصلی تدوین آن باشد.

در مدارس ورزش این امکان برای دانش‌آموزان فراهم است که در رقابت‌های بین مدرسه‌ای در سطوح متوسطه دوره اول و دوم شرکت کنند و در فضایی رقابتی و حرفه‌ای مهارت‌های خود را ارتقا دهند. اگرچه فعالیت‌های ورزشی محوریت اصلی آموزش در این مدارس را تشکیل می‌دهد، اما بدین معنی نیست که سرفصل‌های دیگر آموزشی مغفول می‌ماند و به آن‌ها پرداخته نمی‌شود. کلاس‌های ورزشی باید در خارج از ساعات رسمی فعالیت مدارس برگزار شود.

مدارس ورزش امکانات بیشتر و مربیان خبره‌تری در اختیار دارند و امکاناتی مانند زمین ورزشی، وسایل ورزشی مورد نیاز و سایر امکانات ورزشی حرفه‌ای‌تر در آن‌ها در اختیار دانش‌آموز قرار می‌گیرد.

 مدرسه ورزش دخترانه

 

سلامت جسمی و روانی و حداقل مدرک فوق دیپلم در رشته‌های مرتبط تربیت بدنی و دارا بودن حداقل مدرک مربیگری درجه سه و عدم سابقه کیفری در جرائم عمدی، از پیش‌نیازهای مربیانی است که در این مدارس به پرورش دانش‌آموزان مشغول هستند. اولویت انتخاب مربی با قهرمانان ملی و کسانی است که سابقه آموزشی در مدارس داشته باشند.

هدف از تاسیس مدرسه ورزش ایجاد بستری جهت استعدادیابی و تربیت دانش‌آموزان مستعد در رشته‌های مختلف ورزشی است. اگرچه مدرسه فوتبال از معروف‌ترین و پرتقاضاترین مدارس است اما مدرسه ورزش  تنها به فوتبال محدود نمی‌شود و شامل رشته‌های مختلف دیگر نیز هست. هر  مدرسه می‌تواند حداکثر در چهار رشته دانش‌آموز بپذیرد.

در کنار آموزش و پرورش مهارت ورزشی، موارد زیر از رسالت‌های تاسیس این مدارس است:

  • اخلاق ورزشی
  • بازی جوانمردانه
  • کار گروهی

دانش‌آموزان در مدارس ورزش در کنار برنامه اصلی آموزش چندین ساعت به ورزش می‌پردازند. در پایان سال تحصیلی با هماهنگی آموزش و پرورش منطقه گواهی پایان دوره برای دانش آموز صادر می‌شود.

 

بیشتر بدانید: معرفی رشته تربیت بدنی

 

تاریخچه تاسیس مدارس ورزش

طرح نخستین مدارس ورزشی در دهه 1930 پایه‌ریزی شد. در سال 1934 اولین مدرسه ورزش در مسکو در اتحاد جماهیر شوروی تاسیس شد و به سرعت در شهرهای دیگر گسترش یافت.

به تدریج تجربه اتحاد جماهیر شوروی از آموزش تخصصی ورزش به کودکان و نوجوانان توسط کشورهای اروپای شرقی، به ویژه آلمان شرقی مورد استفاده قرار گرفت. مدارس ورزشی مشابهی نیز در جمهوری خلق چین، کره شمالی و کوبا تأسیس شد. عملکرد موفق این مدارس این امکان را به این کشورها داد تا سطح ورزشکاران خود را بالا ببرند و بهترین نتایج را در مسابقات قهرمانی جهانی و بازی‌های المپیک به دست آورند. در حال حاضر حدود 3000 مدرسه ورزشی در چین وجود دارد.

در کشور ما اساسنامه مدارس ورزش در سال ۱۳۸۴ شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید و این امکان فراهم شد که این مدارس به‌صورت رسمی تاسیس شوند و دانش‌آموزان به تحصیل در آن بپردازند. مدارس ورزش در سه مقطع ابتدایی، و اول و دوم متوسطه تاسیس شده‌اند. موارد زیر از الزامات یک مدرسه ورزش است.

  • تامین ایمنی دانش‌آموزان در زمین‌ و سالن ورزشی
  • حضور کارشناس تربیت بدنی در مدرسه
  • در دسترس بودن جعبه کمک‌های اولیه با تجهیزات کامل
  • احداث اماکن ورزشی مختص رشته ورزشی تخصصی مدرسه
  • موجود بودن امکانات آموزش عملی مانند توپ، راکت و ...

 

شرایط ثبت‌نام و ورود به مدارس ورزش

از آنجایی که فعالیت فیزیکی یک اصل اساسی در این مدارس است یکی از معیارهای ثبت‌نام در آن ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی است. دانش‌آموز برای ثبت‌نام باید در تست سنجش آمادگی جسمانی قبول شود و مصاحبه‌های تخصصی و مهارتی نیز در نظر گرفته می‌شود و این مسئله نشان می‌دهد که سیستم آموزشی و ثبت‌نام این نوع مدارس با هنرستان های فنی حرفه ای تهران که در رشته تربیت بدنی فعال هستند، متفاوت است.

نتایج این آزمون‌ها و مصاحبه‌ها در پرونده هر دانش آموز ثبت و نگهداری می‌شود. البته دانش‌آموزانی که عضو تیم‌های ملی و برگزیدگان مسابقات آموزشگاهی و استانی باشند نیازی به امتحان مهارت ورزشی ندارند. روند ثبت‌نام نسبتا طولانی است و گاهی ممکن است تا یک ماه زمان ببرد.

 مدرسه ورزش پسرانه

 

برای ثبت‌نام در مدارس ورزش باید در گام اول مدرسه‌ای که قصد تحصیل در آن دارید را انتخاب کنید و سپس از طریق اطلاع‌رسانی‌هایی که در سایت مدرسه منتشر می‌شود، اقدام به ثبت‌نام حضوری و اینترنتی کنید. شرایط ثبت‌نام و شهریه در مدارس مختلف با توجه به شهر و منطقه متفاوت است.

مدارک زیر در زمان مراجعه برای ثبت‌نام الزامی است:

  1. مدارک عمومی ثبت‌نام دانش‌آموزان (طبق آیین‌نامه آموزش و پرورش، ارائه آن در تمام مدارس الزامی است)
  2. گواهی سلامت جسمی و روانی معتبر
  3. قبولی در آزمون سنجش مهارت و آمادگی جسمانی
  4. قبولی در مصاحبه تخصصی که مدارس به‌صورت اختصاصی در روند ثبت‌نام خود در نظر می‌گیرند.
  5. احراز حد نصاب معدل و انضباط طبق ضوابط مصوب در هر مدرسه

مدارک دانش‌آموزان و مستندات مربوط تست‌های جسمی و ورزشی باید در پرونده تحصیلی هر دانش‌آموز بایگانی گردد.

مدرسه تربیت بدنی آینده‌ساران ایران، مدارس ایران زمین، موسسه تربیت بدنی آستان قدس رضوی از مدارس مطرح در این حوزه هستند که اطلاعیه‌های ثبت‌نام هر یک در وبسایت آن‌ها منتشر شده است. با ورود به سایت و کلیک روی لینک مربوط به هر مقطع تحصیلی فرم خامی در اختیار شما قرار می‌گیرد که با پر کردن آن می‌توانید اقدام به پیش‌ثبت‌نام کنید تا در مهلت مقرر ثبت‌نام خود را تکمیل کنید. 

این پیش‌ثبت‌نام به منزله قطعی بودن ثبت‌نام نیست و پذیرش دانش‌آموزان منوط به قبولی در آزمون و گذراندن تمامی مراحل است.

 

جمع‌بندی

در این مطلب اطلاعاتی درباره مدارس ورزش و نحوه ثبت‌نام در آن‌ها در اختیار شما قرار گرفت. ثبت‌نام در این مدارس فرصت خوبی برای پرورش استعداد در دانش‌آموزان علاقمند فراهم می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم با توجه به اینکه شرایط پذیرش دانش‌آموز در مدارس متفاوت است؛ برای کسب اطلاعات دقیق به وبسایت مدرسه مورد نظرتان مراجعه کنید و یا تماس بگیرید.



مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 158 تاريخ : سه شنبه 3 خرداد 1401 ساعت: 16:06

خبرنامه