آیا اولویت انتخاب رشته در قبولی تأثیری دارد؟

ساخت وبلاگ

. . . . . . . . . . . . .

 انتخاب رشته برای قبولی در کنکور سراسری، دغدغۀ خیلی از دانش‌آموزان است. برای بعضی‌ها که از کودکی به شغل موردعلاقه خود فکر می‌کنند، این دغدغه خیلی زود شکل می‌گیرد. خیلی‌ها این مقطع از تحصیل خود را یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی خود می‌دانند. این تصورات می‌تواند باعث فشارهای روحی و فکری مختلفی شود و شما را از یک انتخاب تحصیلی درست باز دارد.

بنابراین بهترین راه، آگاهی دقیق و درست از این مرحله مهم است. شما باید از توانایی‌ها و مهارت‌هایی که در طول 12 سال تحصیل در مدرسه به دست آورده‌اید، به شناخت برسید. باید بدانید که به اندازه کافی قوی و توانمند هستید که برای اهدافتان تلاش کنید و به آنچه که می‌خواهید برسید. با چنین روحیه و شناختی است که می‌توانید یک انتخاب رشته خوب و آگاهانه داشته باشید.

ما در این مقاله به موضوع اولویت‌بندی رشته‌ها برای قبولی در دانشگاه می‌پردازیم. می‌خواهیم با روش صحیح اولویت‌بندی کد رشته محل‌های دانشگاهی بیشتر آشنا شویم و به سؤالات زیر پاسخ دهیم:

  • اولویت‌بندی رشته‌های موردعلاقه برای قبولی در دانشگاه چگونه است؟
  • اولویت‌های انتخاب رشته کنکور سراسری چه تعدادی است؟
  • سازمان سنجش کشور، اولویت‌های تحصیلی داوطلبان ورود به دانشگاه را چگونه بررسی می‌کند؟

این مقاله را تا پایان بخوانید.

 

 برای انتخاب رشته کنکور سراسری به علاقه، مهارت و استعداد خود توجه و رشته‌های موردنظرتان را به شکل اصولی اولویت‌بندی کنید.

 

نحوه اولویت‌بندی انتخاب رشته کنکور سراسری

به روزهای مهم و حساسی رسیده‌اید. قرار است با یک انتخاب رشته درست و حساب‌شده، ثمره 12 سال تلاش و آموزش را ببینید. بنابراین نمی‌توانید انتخاب‌های سرسری و بی‌هدفی داشته باشید. شما باید به مسیری که تا الان طی کرده‌اید به‌خوبی نگاه کنید و برای آینده به‌درستی تصمیم بگیرید. اما سؤالی که اینجا مطرح می‌شود، این است که چگونه می‌توان با انتخاب درست در یک رشته خوب در دانشگاه تحصیل کرد؟!

قبل از هر چیز، بیاییم ذهنیت خوبی نسبت به انتخاب رشته کنکور سراسری پیدا کنیم. دانش‌آموزان خوب و بااستعداد زیادی بوده‌اند که انتخاب رشته خوبی نداشتند و در دوران تحصیل یا بعد از آن مجبور به تغییر رشته شدند. اگرچه تغییر رشته برای آن‌ها راحت و کم‌هزینه نبود، اما با این انتخاب اشتباه، زندگی برای آن‌ها به پایان نرسید. پس نگرانی‌‌ها را کنار بگذارید و با توکل بر خدا و توجه به نکات بعدی رشته محل‌های موردنظرتان را انتخاب کنید.

نکاتی که باید برای تعیین اولویت‌های تحصیلی خود در دانشگاه به آن توجه کنید، عبارت‌اند از:

  • توجه به علایق و استعدادتان
  • توجه به بازار کار رشته موردعلاقه‌تان
  • توجه به شرایط ادامه تحصیل در رشته انتخابی
  • توجه به امکانات رفاهی، تحصیلی و شرایط آب‌وهوایی دانشگاه و شهر موردنظرتان
  • توجه به جنسیت، ظرفیت و وضعیت بومی‌گزینی دانشگاه هدف
  • توجه به سهمیه‌های پذیرش دانشگاه هنگام انتخاب رشته

 

تماشا کنید: انتخاب رشته به روش بومی‌گزینی

 

بعد از اینکه کد رشته محل‌های موردنظرتان را پیدا کردید باید آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. برای این کار باید آن‌ها را به سه گروه تقسیم کنید.

  • کد رشته محل‌های رؤیایی
  • کد رشته محل‌های واقع‌بینانه
  • کد رشته محل‌های بدبینانه

 

 

نخست باید به سراغ رشته محل‌هایی بروید که پذیرش در آن‌ها کار دشواری است اما اگر قبول شوید، فوق‌العاده است. شما باید شانس خود را برای قبولی در این رشته‌ها امتحان کنید؛ چون انتخاب‌های زیادی دارید. بعد از اینکه تکلیف کد رشته محل‌های رؤیایی را مشخص کردید به سراغ کد رشته محل‌های واقع‌بینانه بروید.

انتخاب‌های واقع‌بینانه، آن‌هایی هستند که با رتبۀ کسب‌شدۀ شما در کنکور سراسری، قبولی در آن‌ها امکان‌پذیر است. همچون گروه نخست، اولویت‌بندی را با بهترین و بالاترین رشته محل‌ها شروع کنید، آن‌هایی که سخت‌تر پذیرفته می‌شوید. سپس به سراغ کد رشته محل‌هایی دردسترس‌تر بروید.

کد رشته محل‌های بدبینانه، انتخاب‌هایی هستند که قبولی شما در آن‌ها قطعی است. این کد رشته‌ها هم باید به ترتیب از رشته‌ای که قبولی در آن‌ها سخت‌تر از بقیه است تا رشته‌های آسان‌تر اولویت‌بندی شوند.

 

تماشا کنید: 5 اشتباه رایج در انتخاب رشته

 

تعداد اولویت‌های انتخاب رشته کنکور سراسری

اکنون که کد رشته محل‌های موردنظرتان را اولویت‌بندی کردید، وقت واردکردن آن‌ها در فرم مربوطه است. بهتر است این کار طبق اصول مشاوره انتخاب رشته باشد. شما باید بدانید هر داوطلب حق انتخاب 150 کد رشته را دارد. بنابراین بهتر است نهایت استفاده را از این فرصت ببرید و تمام 150 انتخاب خود را انجام دهید.

استفاده کامل از حق انتخاب رشته، مزیت‌های زیادی دارد:

  • افزایش شانس قبولی: شما این‌گونه انتخاب‌های بیشتری کرده‌اید و شانس بیشتری برای قبولی در دانشگاه دارید.
  • انعطاف‌پذیری بیشتر: وقتی از حق انتخاب خود به طور کامل استفاده کنید، اگر در یک رشته قبول نشوید، شانس پذیرش در رشته‌های دیگر را دارید.
  • افزایش اطمینان و آرامش خیال: با پر کردن تمامی 150 جای خالی کد رشته محل‌ها، نگرانی‌ها و اضطراب‌های کمتری برای قبولی در دانشگاه خواهید داشت.
  • کسب دانش و اطلاعات بیشتر: شما برای انتخاب تحصیلی خوب، باید درباره رشته‌های مختلف تحقیق کنید. باید رشته‌های مختلف را از جنبه‌های مختلف بررسی کنید. وقتی دامنه انتخاب رشته شما، به 150 انتخاب افزایش پیدا می‌کند، طبیعتاً باید تحقیقات بیشتر و کامل‌تری انجام دهید. بدین ترتیب دانش بیشتری به دست می‌آورید و اولویت‌بندی را بهتر و دقیق‌تر انجام می‌دهید.

 

 

نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش

حتماً به‌خاطر دارید که پیشنهاد ما، اولویت‌بندی بر اساس درجه سختی قبولی، از مشکل‌ترین تا آسان‌ترین کد رشته محل بود. بدین ترتیب که ابتدا کد رشته محل‌های رؤیایی و بعد رشته‌های واقع‌بینانه و بدبینانه را انتخاب کنید. دلیل این پیشنهاد به نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش برمی‌گردد. سایت انتخاب رشته منبع خوبی برای کسب اطلاعات بیشتر است.

سازمان سنجش کشور، فرم انتخاب تحصیلی داوطلبان ورود به دانشگاه را از بالا به پایین بررسی می‌کند. یعنی اگر شما در رشته محل بالاتر پذیرفته شوید، امکان تحصیل در رشته‌ محل‌های پایین‌تر را نخواهید داشت. بنابراین بهتر است رشته محل‌های بهتر و رؤیایی‌تر را در اولویت انتخاب قرار دهید.

 

تماشا کنید: خودشناسی قبل از انتخاب رشته با استفاده از هوش‌های هشت گانه گاردنر

 

 

 

جمع‌بندی

در این مقاله به موضوع انتخاب رشته به‌عنوان مرحله‌ای مهم از تحصیل پرداخته شد. شما با شرایط یک انتخاب تحصیلی خوب و مناسب آشنا شدید. فهمیدید، قبل از هر چیز باید ذهنیت خوب و درستی نسبت به این کار پیدا کنید. مثال‌های زیادی از دانش‌آموزان بااستعداد هست که انتخاب رشته خوبی نداشتند. آن‌ها مجبور به تغییر رشته شدند اما توانستند در مسیر جدید به‌خوبی بدرخشند و موفق شوند. بنابراین توصیه ما، انتخاب آگاهانه به‌دور از نگرانی و فشارهای معمول است.

شما برای انتخاب رشته باید به چیزهای مختلفی مثل علاقه، بازار کار، امکان ادامه تحصیل در رشته موردنظر و... فکر کنید. بعد از اینکه رشته یا رشته‌های موردعلاقه خود را پیدا کردید، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید. این اولویت‌بندی باید بر اساس درجه سختی، از سخت‌ترین و رؤیایی‌ترین کد رشته محل تا آسان‌ترین و محتمل‌ترین انتخاب باشد. باید بدانید حق انتخاب 150 کد رشته محل را دارید.

 

  1. نحوه اولویت‌بندی برای انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟
  2. بهترین راه، اولویت‌بندی از سخت‌ترین تا آسان‌ترین کد رشته محل برای قبولی است.
  3. نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش چگونه است؟
  1. نحوه اولویت‌بندی برای انتخاب رشته کنکور سراسری چگونه است؟

    بهترین راه، اولویت‌بندی از سخت‌ترین تا آسان‌ترین کد رشته محل برای قبولی است.

  2. بهترین راه، اولویت‌بندی از سخت‌ترین تا آسان‌ترین کد رشته محل برای قبولی است.

    150 عدد.

  3. نحوه بررسی انتخاب رشته توسط سازمان سنجش چگونه است؟

    سازمان سنجش، فرم انتخاب رشته داوطلبان را از بالا به پایین بررسی می‌کند.


نویسنده مطلب : بهراد باقری


مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 103 تاريخ : يکشنبه 8 مرداد 1402 ساعت: 16:50

خبرنامه