۳۰ روش تقویت مکالمه انگلیسی – راهنمای کامل و ساده

ساخت وبلاگ

زبان انگلیسی از چهار مهارت «شنیدن»، «خواندن»، «نوشتن» و «صحبت کردن» تشکیل شده است. هر یک از این مهارت‌ها به‌نوعی مکمل هم هستند و برای یادگیری زبان انگلیسی لازم است با آن‌ها آشنا شویم. اما شاید بتوان گفت که توانایی برقراری ارتباط با دیگران، در میان سایر مهارت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تأثیر قابل‌توجهی بر همه جنبه‌های زندگی ما خواهد داشت. برای بسیاری از ما، آموختن مهارت «Speaking» کار راحتی نیست، زیرا به تمرین، صبر و پشتکار زیادی نیاز دارد. نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که یک‌شبه به گوینده‌ای توانا و ماهر تبدیل شویم که تسلط کافی بر اسپیکینگ خود دارد. تقویت این مهارت باید با تمرین‌های مداوم و منظم و همچنین با بهبود عادت‌های مفیدی حاصل شود که طی چندین سال شکل گرفته است. هنگامی که با ضرورت یادگیری و تقویت مهارت اسپیکینگ آشنا شویم، می‌توانیم میزان تسلط خود را بر زبان انگلیسی نشان دهیم و با دانستن زبان بدن، با افراد مختلفی در محیط کار یا در سایر محیط‌های اجتماعی تبادل برقرار کنیم. در این آموزش قصد داریم با ۳۰ روش تقویت مکالمه انگلیسی - از خواندن کتاب تا گوش دادن به پادکست انگلیسی و تماشای فیلم و سریال - آشنا شویم و به معرفی برخی از این منابع بپردازیم. علاوه بر این، توضیح کوتاهی درباره اسپیکینگ آیلتس و راه‌های تقویت آن خواهیم داد و در انتها یک جمع‌بندی کلی از این مطلب ارائه می‌کنیم.

فهرست مطالب این نوشته

بهترین روش تقویت مکالمه انگلیسی

با توجه به این که نوع یادگیری افراد با هم تفاوت دارد، نمی‌توانیم به طور دقیق مشخص کنیم که بهترین روش تقویت مکالمه انگلیسی کدام است. اما می‌توانیم برخی از روش‌های مؤثر در این رابطه را معرفی کنیم.

در این آموزش از «مجله فرادرس» قصد داریم شما را با انواع روش‌‌های تقویت مکالمه انگلیسی آشنا کنیم تا در نهایت با در نظر گرفتن نوع یادگیری خود، یک یا چند روش را برای این منظور انتخاب کنید و بر اساس آن مطالعه هدفمند و طولانی‌ مدتی را پیش ببرید. به طور خلاصه، انواع روش‌‌های تقویت مکالمه انگلیسی عبارتند از:

  • کتاب
  • اپلیکیشن
  • پادکست
  • فیلم و سریال
  • پلتفرم‌ آموزش آنلاین

۳۰ روش تقویت مکالمه انگلیسی

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه می‌توانیم مهارت صحبت کردن و مکالمه به زبان انگلیسی را در خود تقویت کنیم. پاسخ این سوال تا حد زیادی به تقویت عادت‌های مفید بستگی دارد. درواقع، روش‌های تقویت‌ مکالمه انگلیسی با بهبود عادت‌های مفید به ثمر می‌نشیند. اگر بتوانید به صحبت کردن به زبان انگلیسی به اندازه کافی تسلط پیدا کنید و در موقعیت‌های اجتماعی مختلف به شکل گسترده‌ای به کار ببرید، می‌توانید تأثیر آن را در زندگی شخصی و اجتماعی شاهد باشید.

۱. تلفظ صحیح کلمات انگلیسی را یاد بگیرید

یکی از مواردی که در تقویت مکالمه انگلیسی اهمیت دارد، آشنایی با اصول تلفظ کلمات انگلیسی است. برای این‌که بتوانید کلمات را به درستی تلفظ کنید، بدون شک بهترین روش این است که به طور مرتب با افراد انگلیسی‌زبان در تعامل باشید. برای این‌که بتوانید تلفظ کلمات را به شکل درستی ادا کنید و استرس روی کلمه‌ها را در جایگاه درستی قرار دهید، باید تمرین‌ کافی داشته باشید. بدون شک تمرین با افرادی که به اصول تلفظ کلمات انگلیسی تسلط کافی دارند، می‌تواند در پیشرفت شما و طرز درست ادا کردن کلمات تأثیر زیادی داشته باشد.

منظور از تلفظ صحیح، داشتن لهجه خوب نیست، بلکه هدف این است که کلمات انگلیسی را به شکل درستی بیان کنید. یعنی بدانید که برای مثال، استرس کلمه «Teacher» روی سیلاب اول آن است. همچنین لازم است که با استرس جملات انگلیسی نیز آشنایی داشته باشید. تلفظ درست کلمات نشان‌دهنده میزان تسلط شما به زبان انگلیسی است و به همین دلیل بر یادگیری آن تأکید می‌شود. علاوه بر این، به شما حس اعتمادبه‌نفس می‌دهد و شنونده نیز کاملاً متوجه خواهد شد که درباره چه چیزی صحبت می‌کنید.

۲. به زبان محاوره گوش دهید

گوش دادن به زبان محاوره - زبانی غیر از آن چیزی که در کتاب‌های درسی یا دانشگاهی تدریس می‌شود - هدف اصلی شماست. این امر از دوران کودکی شروع می‌شود و در تمام دوران‌ها به آن بهای زیادی داده می‌شود. وقتی صحبت از زبان محاوره می‌شود، اصلی‌ترین چیزی که به ذهن ما می‌رسد، کاربرد آن در زندگی روزمره و در مدرسه و محل کار است. اما معمولاً چیزی که در کتاب‌های درسی یا آموزشی می‌بینیم، زبان رسمی است و به همین دلیل زمانی که کسی با سطح بالای انگلیسی به کشور دیگری مهاجرت می‌کنند که مردم آن اغلب انگلیسی‌زبان هستند یا زبان انگلیسی را در حد زبان مادری خود می‌دانند، هنگام صحبت کردن با دیگران، در کمال تعجب متوجه برخی از اصطلاحات و جملات آن‌ها نمی‌شود و این موضوع باعث سرخوردگی او خواهد شد.

دلیل اصلی این مسئله این است که هر آنچه در کتاب‌های آموزشی و کمک‌آموزشی خوانده‌ایم، زبان رسمی است که معمولاً با اصطلاحات رایجی که افراد انگلیسی‌زبان هنگام گفت‌وگوهای روزانه خود به کار می‌برند، تفاوت دارد. ازطرفی، هر کشوری اصطلاحات و جملات محاوره‌ای مخصوص به خودش را دارد که لازمه آموختن آن تا حد زیادی به بودن در آن محیط و در معرض مستقیم آن قرار گرفتن است. اگر قصد مهاجرت به کشورهایی مانند انگلستان، آمریکا، کانادا و سایر کشورهای انگلیسی‌زبان را دارید، حتماً این نکته را مدنظر داشته باشید که قبل از مهاجرت باید به دنبال راه‌حلی برای رفع این مسئله پیدا کنید.

یکی از روش‌های آشنایی با زبان محاوره، گوش دادن به پادکست‌های انگلیسی است. این پادکست‌ها هم جنبه آموزشی دارند و هم جنبه سرگرمی. هر پادکست از چند اپیزود مختلف تشکیل شده است که به موضوع خاصی می‌پردازد. پادکست‌هایی که به طور ویژه برای آموزش مکالمه انگلیسی طراحی شده‌اند، حاوی موضوعات مختلفی هستند که در هر اپیزود، لغات و اصطلاحات رایج آن نیز آموزش داده شده است. به کمک این اپیزودها می‌توانید زبان انگلیسی را به همان شکلی بیاموزید که در گپ‌وگفت‌های روزمره و محاوره از زبان افراد انگلیسی‌زبان می‌شنوید.

از دیگر مزایای پادکست این است که هر زمان که بخواهید و در هر جایی که باشید می‌توانید به آن‌ها گوش دهید. پادکست‌ها تنوع زیادی هم دارند، برای مثال می‌توانند در قالب داستانی مطرح شوند یا به شکل مکالمه‌ای دونفره یا چندنفره تهیه شوند. اگر به داستان‌های کمدی علاقه‌مندید، می‌توانید به پادکست‌هایی گوش دهید که برای این منظور تهیه شده‌اند. اما برای یادگیری با پادکست، لازم است از جنبه آموزشی نیز به آن نگاه کنید. یعنی فقط به دید سرگرمی به آن نگاه نکنید؛ چند بار به هر اپیزود گوش دهید و لغات و اصطلاحات جدید آن را یادداشت کنید. اما حتماً برای شروع پادکست‌هایی را انتخاب کنید که به شنیدن آن علاقه‌ دارید.

۳. با صدای بلند بخوانید

یکی از تمرین‌‌های مفید برای تقویت مکالمه انگلیسی خواندن با صدای بلند است. بسیاری از نویسندگان این روش را به عنوان بخشی از روند ویرایش به کار می‌برند. به عقیده آن‌ها اگر جمله‌ای را با صدای بلند بخوانید و به نظر مشکلی نداشته باشد، در آن صورت با قاطعیت می‌توان گفت که جمله، از نظر دستوری و واژگانی، جمله خوبی است و بار معنایی کاملی را منتقل می‌کند. با صدای بلند خواندن، در تقویت مکالمه انگلیسی نیز مؤثر است. تحقیقاتی در کانادا نشان داده است که خواندن با صدای بلند باعث می‌شود که چیزی که مشغول خواندن آن هستید را راحت‌تر به یاد بیاورید - در بهبود دامنه لغات انگلیسی به شما کمک زیادی می‌کند.

علاوه بر این، خواندن با صدای بلند به شما این امکان را می‌دهد که مهارت اسپیکینگ خود را تقویت و نقاط ضعف خود را در این زمینه برطرف سازید. اگر عبارت‌های مشخصی در زبان انگلیسی وجود دارد که برای یادگیری یا تلفظ آن‌ها اغلب مشکل دارید، بهترین راه خواندن و تلفظ کردن این کلمات با صدای بلند است. تمرین کردن با صدای بلند می‌تواند سرعت خواندن و صحبت کردن را نیز افزایش دهد. البته منظور ما همان سرعت طبیعی مکالمه به زبان انگلیسی است. نیازی نیست همه متن‌های خود را با صدای بلند بخوانید. در برخی موارد چنین روشی امکان‌پذیر نیست، به‌ویژه اگر در مکانی عمومی باشید که جمعیت زیادی در آن حضور دارد. اما با امتحان کردن این روش در شرایطی مهیا و مناسب، شاهد اثر نتیجه‌بخش و ملموس آن خواهید بود. پس توصیه می‌شود هر از گاهی، با صدای بلند حرف بزنید یا متن انگلیسی بخوانید و این تمرین را در برنامه مطالعاتی خود قرار دهید.

۴. از کتاب برای تقویت مکالمه انگلیسی کمک بگیرید

اگر می‌خواهید بدانید که یادگیری زبان انگلیسی را از کجا باید شروع کنید، باید بگوییم که کتاب‌ها منابع بسیار خوب و معتبری برای شروع هستند. در آموزشگاه‌های مختلف، کتاب‌‌های مختلفی تدریس می‌شود و البته در کنار آن‌ها منابع کمک‌آموزشی نیز برای تقویت زبان انگلیسی - مانند پادکست، اپلیکیشن، فیلم و ویدئوهای آموزشی - معرفی می‌شود. اما درمجموع می‌توان کتاب را به عنوان اصلی‌ترین منبع یادگیری زبان انگلیسی در نظر گرفت. اما همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، کتاب‌ها بیشتر به زبان رسمی و نوشتاری می‌پردازند و شاید با زبان محاوره زیاد سروکار نداشته باشند. به همین دلیل در کنار آن‌ها استفاده از منابع کمک‌آموزشی که معرفی شد، می‌تواند در روند یادگیری و تقویت مکالمه انگلیسی تأثیر بیشتری داشته باشد.

در بخش‌های بعدی این آموزش از «مجله فرادرس»، برخی از کتاب‌های مفید برای تقویت مکالمه انگلیسی را معرفی خواهیم کرد. همچنین در کنار کتاب، ویژگی‌های چند پادکست و اپلیکیشن یادگیری زبان انگلیسی را بررسی می‌کنیم.

برای تقویت مکالمه انگلیسی با کتاب، بهتر است ابتدا تعیین سطح شوید تا کتابی را مناسب سطح خود انتخاب و مطالعه کنید. سپس اگر صرفاً به تقویت و تمرین مکالمه نیاز دارید، به سراغ کتاب‌هایی بروید که برای این منظور طراحی و روانه بازار شده‌اند. نمونه بسیار خوبی از این کتاب‌‌ها «Speakout» است که برای سطوح مختلفی در نظر گرفته شده است و تمرکز اصلی آن بر روی مکالمه و صحبت کردن در موقعیت‌های رسمی و غیررسمی است. در این میان به نکات مهمی برای آموزش دستور زبان و لغات مرتبط نیز اشاره کرده است.

۵. فیلم و سریال انگلیسی ببینید

دیدن فیلم و سریال روشی بسیار کاربردی و مفید برای تمرین انگلیسی محاوره‌ای است. بازیگران فیلم و سریال، لهجه‌های مختلفی دارند و زبان انگلیسی را با توجه به سبک و سیاق افراد بومی مناطق صحبت می‌کنند. به همین دلیل، گزینه بسیار مناسبی برای یادگیری و تقویت مکالمه انگلیسی و درواقع انگلیسی روزمره به شمار می‌روند. از طرف دیگر، تماشای فیلم و سریال چون جنبه سرگرمی دارد، برای یادگیری زبان انگلیسی انگیزه و اشتیاق زیادی در شما ایجاد خواهد کرد.

دیدن فیلم و سریال انگلیسی، اگر با هدف یادگیری پیش برود، نیازمند تکنیک‌هایی است که در این مطلب و در بخش معرفی فیلم و سریال به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. درمجموع، دیدن فیلم و سریال در کنار خواندن کتاب و گوش دادن به پادکست، روشی برای تقویت مکالمه انگلیسی به شمار می‌رود، زیرا به کمک آن می‌توانید آن بخشی از زبان انگلیسی خود را تقویت کنید که شاید در بسیاری از کتاب‌ها و منابع زبان انگلیسی نتوانید به آن دست پیدا کنید. این بخش، همان اصطلاحات رایجی است که میان افراد بومی رواج دارد و باعث می‌شود مکالمه‌های شما به دیالوگ‌های افراد انگلیسی‌زبان شباهت بیشتری داشته باشد.

تصویر دو نفر در کافه

۶. مکالمه انگلیسی را با هوش مصنوعی تمرین کنید

هوش مصنوعی به عنوان ربات می‌تواند تا حد زیادی نقش یک معلم زبان انگلیسی را ایفا کند و به پرسش‌‌های شما پاسخ دهد. در بخشی به نام «تکست باکس» (Text Box) می‌توانید هر درخواستی از «ChatGPT» داشته باشید و اندکی بعد پاسخ خود را دریافت کنید. هر چقدر سوال خود را با جزئیات بیشتری مطرح کنید، «ChatGPT» به شما جواب صریح‌تر و دقیق‌تری می‌دهد. یکی از راه‌های تقویت مهارت‌های زبانی و همچنین تقویت دستور زبان و لغات انگلیسی، «ChatGPT»‌ است. شاید برای شما کمی عجیب باشد که چگونه می‌توانیم با چت کردن با یک ربات، اسپیکینگ خود را تقویت کنیم. در بخش‌‌های بعدی این آموزش به روش‌‌های تقویت مکالمه انگلیسی با «ChatGPT» به طور کامل اشاره می‌کنیم.

این نکته را فراموش نکنید که برای تقویت زبان انگلیسی با هوش مصنوعی از هر روشی که استفاده می‌کنید، چه نوشتاری و چه گفتاری، باید تمرین‌های منظم و پیوسته‌ای داشته باشید تا به مرور بتوانید متوجه پیشرفت در عملکرد خود بشوید. برای مثال، می‌توانید مکالمه‌هایی از «ChatGPT»‌ بخواهید که سطح اصطلاحات و واژگانی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده، کمی از سطح زبان انگلیسی شما بالاتر باشد تا یادگیری بیشتری حاصل شود. اما سطحی را انتخاب نکنید که درک آن را برای شما دشوار سازد. به علاوه، سعی کنید برای یادگیری، لغات و اصطلاحات ناآشنای هر مکالمه یا هر درس را یادداشت کنید و به شکلی منظم آن‌ها را مرور کنید.

۷. از اپلیکیشن و پادکست برای تقویت مکالمه انگلیسی استفاده کنید

همان‌طور که اشاره شد، یادگیری با اپلیکیشن و پادکست می‌تواند در روند تقویت مکالمه انگلیسی اثربخش باشد و از آنجا که روشی سرگرم‌کننده نیز به شمار می‌رود، می‌تواند زبان‌آموزان را مدتی طولانی در مسیر یادگیری قرار دهد و انگیزه خوبی برای تداوم مسیر ایجاد کند. برای این منظور سعی کنید از اپلیکشین‌ها و پادکست‌هایی کمک بگیرید که به طور اختصاصی برای صحبت کردن طراحی شده‌اند. سعی کنید به جملات خوب گوش دهید و مانند خودشان تکرار کنید. تقلید کردن می‌تواند کمک زیادی به بهبود تلفظ و لهجه بکند. برای برخی از اپلیکیشن‌ها، ربات‌هایی طراحی شده است که می‌تواند با شما دیالوگ داشته باشد. به کمک آن‌ها می‌توانید در گفت‌وگو به زبان انگلیسی نیز ورود کنید و با این ربات‌ها تمرین کافی و مؤثری داشته باید.

پادکست‌های زبان انگلیسی نیز شامل اپیزودهایی هستند که میزبان یا میزبانان آن با هدف بهبود مکالمه و سایر مهارت‌های زبانی، آن‌ها را تهیه می‌کنند. با گوش دادن مداوم و پیوسته می‌توانید به مرور پیشرفت خود را حس کنید. در این مطلب به معرفی بهترین پادکست‌ها و اپلیکیشن‌های مکالمه انگلیسی می‌پردازیم.

۸. از تکنیک Shadowing کمک بگیرید

این تکنیک دقیقاً نوعی یادگیری طوطی‌وار است. بدین صورت که بخشی از متن انگلیسی را واژه به واژه در بازه زمانی مشخصی گوش می‌کنید. سپس آن را تکرار می‌کنید. مانند همان چیزی که در تکنیک خواندن با صدای بلند یاد اشاره کردیم. شاید همه آن چیزی را که با صدای بلند تقلید می‌کنید، متوجه نشوید، اما تلفظ درست آن را یاد می‌گیرید و با تکرار بیشتر جملات، آن‌ها را نیز درک خواهید کرد.

می‌توانید فیلمی را برای مثال مشاهده کنید و سپس یکی از سکانس‌های آن را در نظر بگیرید. پس از چند بار مشاهده، جملاتی را که بازیگران فیلم به زبان می‌آورند، عیناً شبیه خودشان تکرار کنید، با همان لهجه و با همان لحن. این روش می‌تواند نحوه درست تلفظ کردن جملات انگلیسی را به شما آموزش دهد. همچنین به مرور متوجه می‌شوید که به خوبی می‌توانید لهجه افراد بومی را تقلید کنید.

برای یادگیری و تمرین اسپیکینگ با تکنیک «Shadowing»، به یک پخش‌کننده صوتی و یک هدفون احتیاج دارید. همچنین بخشی از قطعه مدنظرتان را ضبط کنید و درنهایت، مکانی که قرار است تمرین کنید، باید جایی بی‌صدا باشد تا بتوانید تمرکز خوبی داشته باشید.

  1. بعد از آ‌ن‌که مقدمات کار را فراهم کردید، نوبت به اجرای این روش می‌رسد. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید.
  2. به فایل یا قطعه صوتی گوش دهید.
  3. آن را برای بار دوم پخش کنید.
  4. بارها و بارها آن را گوش کنید تا جایی که آن‌قدر تسلط پیدا کنید که بتوانید با همان سرعت و همان لهجه، جملات را ادا کنید.
  5. اگر فکر می‌‌کنید نمی‌توانید سرعت خود را یا سرعت دیالوگ‌ها انطباق دهید، جملات را یادداشت کنید و چند بار از روی آن بخوانید.
  6. وقتی احساس کردید که با تسلط کافی می‌توانید آن بخش را تکرار کنید و مشکل خاصی در این رابطه ندارید، می‌توانید به سراغ بخش بعدی بروید و مراحل را از ابتدا تکرار کنید و پیش ببرید.

۹. دامنه لغات خود را گسترش دهید

هر چقدر کلمات انگلیسی بیشتری بدانید، راحت‌تر می‌توانید در موقعیت‌های مختلف صحبت کنید. زیرا کلمات به کمک شما می‌آیند و روند مکالمه را تداوم می‌بخشند. البته استفاده از کلمات سطح پیشرفته یا واژگان دشواری که شاید در زبان انگلیسی کاربرد چندانی نیز نداشته باشند، به معنی دانش بالای لغات انگلیسی نیست. شما ممکن است لغات زیادی را بدانید، اما نحوه استفاده از آن‌ها را در جمله بلد نباشید یا به‌اشتباه و در جایگاه نامناسبی از آن‌ها استفاده کنید. منظور از افزایش دامنه واژگان انگلیسی، آموختن کلمات پرکاربرد انگلیسی است که در انگلیسی روزمره و در زبان محاوره کاربرد فراوانی میان افراد دارد.

یکی از روش‌هایی که به استفاده از کلمات درست در جملات می‌انجامد، آموختن کالوکیشن‌های انگلیسی است. کالوکیشن‌ به کلمه‌ای گفته می‌شود که با قرار گرفتن در کنار کلمه‌‌ای دیگر، به آن معنی می‌دهد و درواقع نقش مکمل را دارد. زبان انگلیسی از کالوکیشن‌‌های متعددی تشکیل شده است. یکی از کتاب‌هایی که در این مطلب از «مجله فرادرس» به آن اشاره خواهی کرد، «English Collocations in Use» است که به عنوان یکی از منابع مفید در تقویت دامنه واژگان و اسپیکینگ شناخته شده است. به کمک این کتاب می‌توانید با بسیاری از کالوکیشن‌های رایج انگلیسی آشنا شوید و از آن‌‌ها در جملات و گفت‌وگوهای خود استفاده کنید.

یکی از این کالوکیشن‌ها «make an effort» است که به معنی «تلاش کردن» در زبان انگلیسی به کار می‌رود. «effort» اسم انگلیسی و به معنی تلاش است. اگر بخواهیم آن را در جمله استفاده کنیم، باید با فعل همراه شود. اما نمی‌توانیم هر فعلی را با آن به کار ببریم. یکی از فعل‌‌های رایج که با این کلمه همراه می‌شود، «make» است. به همین دلیل «make» را می‌توانیم به عنوان کالوکیشن برای «effort» در نظر بگیریم.

مثال دیگر، کلمه «attention» است که در جایگاه اسم، همیشه با فعل «pay» همراه می‌شود و به صورت «pay attention» کاربرد دارد. البته کالوکیشن‌ها فقط ترکیب اسم و فعل نیستند؛ گاهی می‌توانند به صورت قید انگلیسی و صفت انگلیسی به کار بروند، مانند «highly effective». به همین دلیل، با توجه به اجزای کلام در انگلیسی، کالوکیشن‌‌های مختلفی تعریف شده است و برای صحبت کردن به زبان انگلیسی، لازم است با این کالوکیشن‌ها آشنایی پیدا کنیم. به این ترتیب، هنگام صحبت کردن کمتر دچار اشتباه می‌شویم و از لغات انگلیسی در جایگاه درستی استفاده می‌کنیم.

۱۰. با افراد انگلیسی‌زبان در تعامل باشید

اگر در کشوری زندگی می‌‌کنید که امکان ارتباط با افراد انگلیسی‌زبان وجود دارد، شک نکنید که شانس تقویت مکالمه انگلیسی را دارید و می‌توانید از این طریق پیشرفت کنید. اما اگر چنین شرایطی برای شما فراهم نیست، دوستانی پیدا کنید که به زبان انگلیسی تسلط کافی داشته باشند تا بتوانند شما را در این مهم یاری کنند. همچنین می‌توانید عضو گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی شوید تا با این افراد در تعامل باشید. از مزایای عضویت در این گروه‌‌ها، آشنایی با لهجه‌‌های گوناگون است، زیرا بدون شک افرادی با ملیت‌های مختلف را در این گروه‌ها ملاقات خواهید کرد که می‌توانید از صحبت کردن با آن‌ها لذت ببرید و در عین حال نکات مهمی را در رابطه با نوع جملاتی که به کار می‌برند و لهجه‌های آن‌ها یاد بگیرید.

حتی می‌توانید بعد از گفت‌وگو، از آن‌ها بخواهید که به حرف‌های شما بازخورد دهند. برای مثال، می‌توانید درخواست کنید که اشتباهات گرامری شما را تصحیح کنند یا در رابطه با نحوه به کار بردن لغات و اصطلاحات شما را راهنمایی کنند. هر زمان که فرصت کردید، این کار را انجام دهید، چون این کار باعث می‌شود که با افراد مختلفی در ارتباط باشید و شانس تقویت زبان انگلیسی و مهارت صحبت کردن به زبان انگلیسی را افزایش دهید.

۱۱. صحبت کردن در جمع را تمرین کنید

در برخی موارد، برای افزایش اعتمادبه‌نفس و تسلط بر روانی کلام، لازم است به شکل مونولوگ، جلوی افراد زیادی صحبت کنید. این کار تأثیر زیادی بر نوع بیان و لحن کلام شما خواهد داشت، زیرا به کمک آن می‌توانید بر بسیاری از چالش‌هایی غلبه کنید که هنگام صحبت کردن ممکن است سر راه شما قرار بگیرد.

واژگانی که از دهان شما خارج می‌شوند و به سمع و نظر مخاطب می‌رسند، مجموعه‌ای از کلمات و اصطلاحاتی هستند که در زندگی روزمره خود از آن‌ها استفاده می‌کنیم. اما این‌که بتوانیم به عنوان یک سخنران خوب در جمع و در جلوی افراد زیادی این کلمات را کنار هم بچینیم و آن‌ها را در قالب جملاتی ادا کنیم که بر دل شنوندگان بنشیند، مهارتی است که فقط با تمرین کردن و یاد گرفتن تکنیک‌‌های مؤثر در این خصوص میسر می‌شود. بنابراین، این روش می‌تواند تا حد زیادی در افزایش اعتمادبه‌نفس شما و توانایی صحبت کردن با لحنی شمرده و گیرا مؤثر واقع شود.

برای شروع می‌توانید متنی را به زبان انگلیسی آماده کنید. سپس جلوی آینه بایستید و آن را بخوانید. تصور کنید که در یک همایش بزرگ در حال سخنرانی برای عده زیادی از حضار هستید و همه آن‌‌ها دارند با دقت به شما گوش می‌دهند. کم‌کم سعی کنید متن را حفظ کنید و دیگر به آن نگاه نکنید. اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که از صحبت کردن در جمع هراس دارند یا هول می‌شوند، با تمرین این روش می‌توانید تا حد زیادی از نگرانی خود را کم کنید.

۱۲. صدای خود را ضبط کنید

یکی از روش‌های مؤثر در تقویت مکالمه انگلیسی این است که هنگام صحبت کردن به زبان انگلیسی، صدای خودتان را ضبط کنید. دلیل این کار این است که موقع صحبت کردن نمی‌توانید متوجه اشتباهات گرامری یا موارد مشابهی شوید. اما وقتی دوباره حرف‌‌های خود را می‌شنوید، می‌توانید نقاط ضعف خود را تشخیص دهید. نکته مهم این است که با شنیدن صدای خود، حس اعتمادبه‌نفستان را تقویت می‌کنید، زیرا وقتی به مرور متوجه اشتباهات خود می‌شوید و آن‌ها را برطرف می‌کنید، بعد از ضبط کردن و شنیدن صدای خود، متوجه می‌شوید که چقدر در مقایسه با قبل بهتر صحبت می‌کنید و این پیشرفت هم به شما انگیزه بیشتری می‌دهد تا در مسیری که قدم برداشته‌اید، پیوستگی داشته باشید و هم باعث افزایش اعتمادبه‌نفس شما می‌شود. سعی کنید چند بار به صدای خود گوش دهید و اشتباهات خود را پیدا کنید. به مرور زمان می‌توانید درست صحبت کردن را نیز یاد بگیرید.

۱۳. مهارت‌ شنیداری خود را تقویت کنید

یکی از مهارت‌هایی که می‌توان آن را به عنوان مکملی برای تقویت مهارت اسپیکینگ در نظر گرفت، مهارت لیسنینگ است. با کمک گرفتن از تکنیک‌های تقویت لیسنینگ، می‌توانید به مرور شاهد پیشرفت اسپیکینگ نیز باشید. تماشای فیلم و سریال یا گوش دادن به فایل‌های صوتی که مناسب سطح شما باشد، مانند پادکست‌های تقویت زبان انگلیسی، می‌توانید هم تلفظ و هم لحن کلام خود را تقویت کنید که از ارکان مهم در اسپیکینگ به شمار می‌روند. حتی توصیه می‌شود اپیزودها یا فایل‌های صوتی را گوش دهید که اندکی بالاتر از سطح زبان انگلیسی شما باشند تا بتوانید زبان خود را بیشتر تقویت کنید.

با گوش دادن به زبان انگلیسی، امکان بهبود دستور زبان نیز وجود دارد، زیرا این امکان را برای شما فراهم می‌کند که با ساختار جمله‌ها و نحوه قرار گرفتن آن‌‌‌ها در کنار هم آشنا شوید همچنین لغات انگلیسی پرکاربرد، عبارات و اصطلاحات رایج انگلیسی را یاد بگیرید. معمولاً منابع تقویت لیسنینگ از درس‌های مختلفی تشکیل شده‌اند و هر درس به موضوع خاصی اختصاص یافته است. با در نظر گرفتن هر موضوع، لغات و اصطلاحات آن نیز آموزش داده می‌شود و شما به عنوان زبان‌آموز می‌توانید با تمرین کردن آن‌ها، در تقویت مکالمه نیز از آن‌ها استفاده کنید.

اما این همه ماجرا نیست. شنونده خوبی بودن، بخش مهمی از یک مکالمه خوب است. شاید لازم نباشد که زبان انگلیسی را در حد عالی و بی‌نقص صحبت کنید. اگر بتوانید به حرف‌های دیگران گوش بدهید، آن‌ها را درک کنید و به نظراتشان علاقه نشان دهید، افراد بدون شک از مصاحبت با شما لذت خواهند برد و جذبتان می‌شوند. مفهوم همه مواردی که مطرح شد این است که هرچقدر تمرین بیشتری داشته باشید، فرصت‌های بیشتری برای بهبود اسپیکینگ در اختیار شما خواهد بود و فراتر از آن، از این‌‌که می‌توانید با افراد دیگری صحبت کنید و در تعامل باشید، احساس بهتری دارید.

۱۴. استفاده از کلمات پُرکننده را محدود کنید

«پُرکننده‌ها» (Fillers) به کلماتی گفته می‌شود که برای جلوگیری از مکث کردن و حفظ روند صحبت کردن به کار می‌روند. کلماتی مانند «um» یا «uh» و «like». اما توصیه می‌شود تا حد امکان هنگام صحبت کردن، استفاده از این کلمات را محدود کنید. به‌جای آن می‌توانید مکث‌های کوتاهی داشته باشید که هم نشانه این است که در حال فکر کردن هستید و هم جریان گفت‌وگو را حفظ می‌کند. این کار نتیجه بهتری دارد تا این‌که مدام از پرکننده‌ها کمک بگیرید، زیرا مخاطب با شنیدن آن‌ها به طور مدام، خسته می‌شود و ممکن است توجهش معطوف این کلمات شود و نتواند روی کلام شما تمرکز کافی داشته باشد. حتی ممکن است بعد از مدتی، دیگر صحبت‌های شما را دنبال نکند یا اشتیاق لازم برای شنیدن حرف‌های شما را از دست بدهد.

۱۵. از زبان بدن استفاده کنید

تأثیر «زبان بدن» (Body Language) بر صحبت کردن بر هیچ‌کس پوشیده نیست. زبان بدن نقش مهمی در درک و انتقال مفاهیم ایفا می‌کند و راهی غیرکلامی برای ایجاد ارتباط با دیگران است. زبان بدن شامل حرکات دست و حالت‌های چهره است که در موقعیت‌های مختلف، برای بیان احساسات یا انتقال معنی کلام به شخص مقابل به کار می‌رود. برای مثال، ارتباط چشمی، نشان دادن تعجب، خوشحال، ناراحتی، کلافگی یا خشم با حالت‌های چهره، حتی نوع نشستن، حرکات دست و پا و مواردی از این قبیل، می‌تواند زبان بدن محسوب شود که گاهی بیشتر از رفتارهای کلامی در مخاطب تأثیرگذار است.

وقتی صحبت می‌کنید، بهتر است به‌جای این‌که صاف و بدون حرکت سر جای خود بنشینید، از زبان بدن هم کمک بگیرید. این کار مخاطب را به بطن گفت‌وگو می‌کشاند و به شنیدن حرف‌‌های شما ترغیب می‌شود. برای مثال، اگر قرار است درباره موضوعی هیجان‌انگیز صحبت کنید، این حالت را در چهره خود نیز نشان دهید، یا اگر می‌خواهید در جمع صحبت کنید، به کمک زبان بدن، تسلط خود را پیرامون موضوع به رخ مخاطبان بکشانید و اعتمادبه‌نفس خود را از این طریق به آن‌ها نشان دهید. همچنین استفاده از زبان بدن می‌تواند در مخاطب شوق و ذوق بیشتری برای دنبال کردن حرف‌های شما ایجاد کند.

استفاده از زبان بدن، یکی از تکنیک‌های مؤثر برای ایجاد یک ارائه خوب و موفقیت‌آمیز در جمع است. رفتار غیرکلامی بر روی نحوه دریافت پیام از جانب مخاطب، نحوه مشارکت مخاطب و طرز تفکر آن‌ها نسبت به شما تأثیر دارد. حتی اگر به بهترین شکل ممکن برای سخنرانی خود آماده باشید، اگر نتوانید از زبان بدن استفاده درستی بکنید و بدون هیچ حرکتی سر جای خود بایستید و ارائه دهید، نمی‌توانید روی مخاطب نفوذ کلام داشته باشید.

اما فراموش نکنید که اشکال زبان بدن و مفاهیم مربوط به آن‌ در همه کشورها شبیه هم نیست. اگر می‌خواهید صحبت کردن به انگلیسی را یاد بگیرید و آن را تقویت کنید، باید با زبان بدن افراد انگلیسی‌زبان آشنایی پیدا کنید. در تصویر زیر می‌توانید برخی از حالت‌های چهره یا بدن را مشاهده کنید که در میان افراد انگلیسی‌زبان رایج است.

تصویر مردی که حالت‌های مختلفی را با زبان بدن نشان می‌دهد
زبان بدن

۱۶. به طور منظم تمرین داشته باشید

یادگیری و تقویت مکالمه انگلیسی مانند هر مهارت دیگری به تمرین و تکرار نیاز دارد. برای این منظور می‌توانید با افراد مختلفی در ارتباط باشید و به طور مرتب با آن‌ها به زبان انگلیسی صحبت کنید. همچنین می‌توانید روزانه به پادکست تقویت زبان انگلیسی گوش دهید که هم باعث تقویت اسپیکینگ و هم باعث تقویت لیسنینگ می‌شود. به ساختارهایی که دیگران در صبحت کردن خود از آن‌ها استفاده می‌کنند توجه کنید و سعی کنید در موقعیت‌های مختلف به کار ببرید. همچنین با آن‌ها وارد تعامل و گفت‌وگو شوید.

برای تمرین کردن به شکلی منظم و پیوسته، لازم است برنامه‌ریزی منظمی داشته باشید و طبق آن پیش بروید. برای مثال، می‌توانید روزانه به طور متوسط بین ۵ تا ۱۰ کلمه جدید را یاد بگیرید و روزهای بعد به این تعداد اضافه کنید و با مرور لغات و اصطلاحات روزهای قبل، کم‌کم بر دانش واژگان خود بیفزایید. همچنین می‌توانید به صورت روزانه به پادکست گوش دهید یا به کمک کتاب به عنوان یکی از منابع مفید یادگیری زبان انگلیسی، از آن‌ها نهایت استفاده را ببرید.

از دیگر روش‌هایی که می‌تواند شما را در یک سیکل منظم و منسجمی برای یادگیری و تقویت مکالمه زبان انگلیسی قرار دهد، دیدن فیلم و سریال آخر هفته است. این کار را نیز در برنامه خود قرار دهید و به طور پیوسته دنبال کنید. زیرا یادگیری زبان شامل تمرین‌های منظم و پیوسته است و این عامل مهم تعیین‌کننده میزان پیشرفت شما در یادگیری هر یک از مهارت‌های اصلی خواهد بود. اما بهتر است بر طبق برنامه‌ای مطالعات خود را پیش ببرید که آن قدر سنگین و فشرده نباشد که نتوانید از عهده آن بربیایید یا به مرور زمان انگیزه خود را از دست بدهید و رهایش کنید. برنامه‌ریزی ساده‌ای داشته باشید که بتوانید تقریباً هر روز آن را دنبال کنید و از ادامه دادن آن خسته نشوید. سعی کنید منابعی که برای تقویت مکالمه انگلیسی در نظر می‌گیرید، متنوع باشد و بیشتر جنبه سرگرمی داشته باش که در ابتدای راه انگیزه‌بخش و مفرح باشد. به مرور می‌توانید از منابعی با سطح بالاتری کمک بگیرید که بیشتر جنبه آموزشی دارد و در تقویت مکالمه انگلیسی به شما کمک می‌کند.

۱۷. متنی برای صحبت کردن آماده کنید

این کار شبیه تقلب کردن است، اما برای انجام کاری خوب و مفید به کار می‌رود. بخشی از اضطراب و نگرانی ما به این دلیل است که نمی‌دانیم برای صحبت کردن چه بگوییم. وقت ملاقات با دکتر دارید؟ قبل از قرار ملاقات، لغاتی را آماده کنید که حدس می‌زنید به شرح حال شما ارتباط داشته باشد. همچنین می‌توانید از عبارت‌هایی کمک بگیرید که احتمالاً در آن لحظه به آن‌ها احتیاج پیدا می‌کنید.

قبل از پرداخت صورت‌‌حساب خود در رستوران، حضور در یک مصاحبه شغلی، نوشتن ایمیل برای ابراز نارضایتی یا اعتراض و برای هر موقعیت دیگر، می‌توانید لغات یا عبارت‌هایی را پیدا کنید که حدس می‌زنید برای آن موقعیت به کار می‌آید و مسیر مکالمه را به سمت و سوی خوبی پیش می‌برد. این کار به شکل مؤثری باعث کاهش استرس شما خواهد شد و می‌توانید تسلط بیشتری بر اوضاع داشته باشید.

۱۸. لغات جدید را در قالب جمله و مثال یاد بگیرید

همان‌طور که اشاره کردیم، یادگیری لغات انگلیسی تأثیر بسیار زیادی در صحبت کردن خواهد داشت و یکی از روش‌های مفید در تقویت مکالمه انگلیسی به شمار می‌رود. اما یادگیری واژگان انگلیسی به‌تنهایی کافی نیست. یعنی اگر لغات را به صورت کلماتی مجزا یادداشت کنید و معنی آن‌ها را تمرین کنید، کمک چندانی به بهبود دامنه واژگان شما نخواهد کرد.

آنچه مهم است یادگیری در قالب جمله و مثال است که می‌تواند شما را با نحوه درست استفاده کردن از کلمات انگلیسی آشنا کند و از این طریق است که می‌توانید کالوکیشن‌های انگلیسی را نیز بیاموزید. بنابراین، برای یادگیری لغات انگلیسی، باید بتوانیم آن‌ها را در قالب متن و با مثال یاد بگیریم. تنها در این صورت است که یادگیری کلمات جدید به مهارت اسپیکینگ شما کمک خواهد کرد.

یکی دیگر از روش‌هایی که برای یادگیری لغات انگلیسی توصیه می‌شود این است که از لغات و عبارات جدید در مکالمات روزمره خود استفاده کنید. وقتی کلمات در محیطی واقعی به کار می‌روند، به مرور در جایگاه درست خود می‌نشینند و در این میان، افراد مختلف با ارائه نظرات خود و استفاده از این کلمات به شما بازخورد ارائه خواهند کرد. می‌توانید از دوستان انگلیسی‌زبان یا افراد مسلط به زبان انگلیسی کمک بگیرید یا عضو گروه‌هایی شوید که امکان برقراری ارتباط و تبادل نظر وجود دارد.

همچنین می‌توانید موضوع خاصی را در نظر بگیرید، لغات و عباراتی را برای آن از قبل آماده کنید و سپس شروع به صحبت کنید. هم‌زمان صدای خود را ضبط کنید تا بعد از گوش دادن به آن متوجه شوید که چقدر از کلمات جدید استفاده کرده‌اید و چقدر درست آن‌ها را به کار برده‌اید. این کار باعث می‌شود که اگر مشکلی یا نقطه ضعفی در به کار بردن واژگان و اصطلاحات جدید دارید، با گوش دادن به صدای خود آن‌‌ها را رفع کنید و به مرور بتوانید نحوه استفاده درست از آن‌ها را درجمله یاد بگیرید و به نوعی برای شما به یک عادت تبدیل شود، عاداتی که می‌تواند به شکلی مؤثر در ذهن شما نقش ببند و به مرور شما را با روش‌هایی آشنا کند که باعث پیشرفت اسپیکینگ شما شود.

۱۹. متن‌های انگلیسی بخوانید

خواندن متن انگلیسی می‌تواند کمک زیادی در بهبود زبان انگلیسی شما بکند. برای این منظور با متن‌‌های ساده انگلیسی شروع کنید و به مرور به سراغ متن‌‌های پیچیده‌تر بروید. البته سعی کنید از متن‌هایی کمک بگیرید که زیاد هم ساده نباشد. در این صورت می‌توانید لغات و اصطلاحات جدید در متن را یادداشت کنید و با یک برنامه منظم و پیوسته آن‌ها را مرور کنید. می‌توانید برای این کار از دیکشنری زبان انگلیسی نیز کمک بگیرید. وقتی لغات انگلیسی را در قالب متن یاد می‌گیرید، هم با نحوه استفاده از آن‌ها در جمله آشنا خواهید شد و هم مدت زمان بیشتری در ذهن‌تان می‌ماند. سعی کنید معنی کلمات جدید را با نوشتن جملاتی که آن کلمه در متن به کار رفته، یاد بگیرید و هر روز تمرین داشته باشید.

اگر متن‌های انگلیسی شما ویس داشته باشد، تأثیر آن به مراتب بیشتر خواهد بود. با خواندن متن می‌توانید هم‌زمان به فایل صوتی آن نیز گوش بدهید و با تکرار کردن آن تلفظ کلمات خود را نیز تقویت کنید. سعی کنید وقتی می‌خواهید متنی را تمرین کنید، ابتدا از روش «Skimming» کمک بگیرید. برای این کار لازم است متن را خیلی سریع بخوانید تا با کلیت آن آشنایی پیدا کنید. این کار باعث می‌شود که وقتی متن را می‌خوانید، بر موضوع کلی آن تسلط کافی پیدا کنید و در این صورت درک آن برای شما راحت‌تر خواهد بود.

روش دیگری که به هنگام خواندن متن انگلیسی باید در نظر بگیرید، این است که معنی لغات جدید متن را حدس بزنید. سعی کنید بدون کمک گرفتن از دیکشنری و با خواندن جملات معنی کلمه را تا حدی حدس بزنید. اما اگر نتوانستید می‌توانید به سراغ دیکشنری بروید. حدس زدن معنی کلمه باعث می‌شود آن کلمه بیشتر در ذهن شما بماند. متن را چند بار بخوانید و هر بار سعی کنید آن را با صدای بند بخوانید و تکرار کنید. سپس خلاصه‌ای از متن را با صدای بلند برای خود (یا برای شخص دیگری) بازگو کنید. با این کار کلمات و اصطلاحات جدیدی که یاد گرفته‌اید در ذهن شما می‌ماند و می‌توانید آن‌ها را در موقعیت‌های مختلفی به کار ببرید. بنابراین، به کمک مهارت خواندن و درک مطلب نیز می‌توانید اسپیکینگ خود را تقویت کنید.

۲۰. بر روی روانی کلام تمرکز بیشتری داشته باشید

وقتی در حال صحبت کردن به زبان انگلیسی هستید، چقدر مکث می‌کنید؟ هر چقدر بیشتر مکث کنید، اعتمادبه‌نفس خود را از دست می‌دهید و نمی‌توانید روند صحبت کردن را ادامه دهید. بنابراین دیگر هنگام صحبت کردن احساس راحتی نخواهید کرد. خود را به چالش بکشید. سعی کنید بدون وقفه، انگلیسی صحبت کنید. بدون شک کار راحتی نخواهد بود، اما با کمی تمرین و تکرار می‌توانید از عهده این کار بربیایید. اگر بر روی صحبت کردن خود تمرکز زیادی داشته باشید و از قبل لغات یا اصطلاحات آن را آماده کنید، می‌توانید تا حد زیادی از این وقفه‌ها جلوگیری کنید.

صحبت کردن جلوی آینه می‌تواند تأثیر زیادی روی بهبود اسپیکینگ شما داشته باشد. سعی کنید این کار را به طور منظم و روزانه تمرین کنید. در نظر داشته باشید که شما در جلسه امتحان نیستید و قرار نیست کسی اسپیکینگ شما را ارزیابی کند و به آن نمره بدهد. بنابراین، تمرکز خود را از روی دستور زبان بردارید و به این فکر نکنید که حتماً جملاتی بسازید که از نظر گرامری در سطح کاملی باشد. به‌جای آن بر روی روانی کلام خود تمرکز کنید تا هم ایده‌های بهتری در ذهنتان شکل بگیرد و هم مکث‌های پی در پی نداشته باشید. تصحیح اشتباهات گرامری هنگام صحبت کردن کار خوبی است، اما نباید آن‌قدر روی آن تأکید کنیم که هنگام مکالمه به دفعات شاهد آن باشیم. اشتباهات گرامری بخشی از صحبت کردن است و حتی ممکن است در میان افراد انگلیسی‌زبان نیز مشاهده شود. همچنان که ما هم هنگام فارسی صحبت کردن همه جملات خود را با دستور زبان درست و بی‌نقصی ادا نمی‌کنیم.

۲۱. موارد استثنا را یاد بگیرید مطالب درسی...
ما را در سایت مطالب درسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی darsi بازدید : 38 تاريخ : دوشنبه 18 دی 1402 ساعت: 18:34

خبرنامه